OPĆINA CENTAR

Haljevac: Nećemo dozvoliti da Predrag Pašić bude izbačen na ulicu

Predrag Pašić uputio pismo u kojem navodi da će on i njegova supruga, zbog sudskog postupka koji je vođen bez njegovog znanja, biti izbačeni na ulicu

Haljevac: Podrška Pašiću. Avaz

Piše: A. Č. / Avaz.ba

14.7.2020

Legendarni nogometaš FK Sarajevo Predrag Pašić uputio je pismo medijima u kojem navodi da će on i njegova supruga, zbog sudskog postupka koji je vođen bez njegovog znanja, biti izbačeni na ulicu.

- Ovim putem želim da obavijestim javnost o postupanju Pravobranilaštva Općine Centar Sarajevo, koje mi je učinilo veliko nepravdu. Naime, Općina Centar Sarajevo mi oduzima moju imovinu i izbacuje moju suprugu i mene na ulicu. To je učinila prevarnim sudskim postupkom vođenim bez mog znanja i na taj način mi je oduzeto pravo da branim svoju imovinu, u želji da prisvoji poslovni prostor u vlasništvu Jevreja u kojem sam kao savjestan posjednik više od trideset godina.

Prostor sam dobio u posjed od FK Sarajevo i tadašnjeg gradonačelnika Ante Sučića kao zaslužan sportista - naveo je između ostalog Pašić.

Ovim putem moli općinsko vijeće da na narednoj sjednici (četvrtak, 16. juni 2020. godine) donese odluku o obustavljanju rješenja o prinudnom izvršenju i obnovi sudskog postupka u kojem bi mi se dala mogućnost da branim svoja prava, a to je u ovom trenutku jedini mogući način da ne budem izbačen na ulicu.

Pašić: Nije zano za spor. Arhiv

Na cjelokupnu situaciju legende FK Sarajeva nije ostao imun dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sulejman Haljevac.

- Kao dopredsjedavajući Vijeća i kao građanin Sarajeva koji je rastao uz priče i poteze naše velike legende Predraga Pašića obećavam da će Općinsko vijeće Centar uraditi sve da on i njegova supruga ostanu u prostoru. Pravobranilaštvo Općine nema podršku vijećnika i nadam se da će, osim nas iz Saveza za bolju budućnost, i ostali vijećnici glasati da Predrag ostane u svom stanu - rekao je Haljevac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.