MINISTAR U VLADI KS

Kapidžić: Namjera je ubrzati dinamiku izgradnje izolatorija u Općoj bolnici, nisam napustio sastanak

Razgovaralo se o svim temama i konkretnim radovima koje treba poduzeti i uraditi, rekao je Kapidžić

Faruk Kapidžić. Pres-služba KS

Avaz.ba

17.8.2020

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić prisustvovao je danas sastanku posvećenom uspostavljanju izolatorija u Općoj bolnici “Prof.dr. Abdulah Nakaš”.

- S obzirom da do nesporazuma dođe vrlo brzo, želim pojasniti da smo mi danas imali dogovoreni sastanak u Općoj bolnici vezan za izolatorij, odnosno za dio nekadašnje garnizone ambulante u kojem bi trebao on biti smješten - kazao je ministar nakon ovog sastanka.

Dodao je i kako je on održan sa stručnim timovima i predstavnicima UNDP-ja, kao i da mu je prisustvovao s namjerom ubrzanja dinamike svih aktivnosti kada je u pitanju uspostavljanje ovog izolatorija.

- Razgovaralo se o svim temama i konkretnim radovima koje treba poduzeti i uraditi - objasnio je ministar.

Istakao je i kako je, obzirom na svoje ranije dogovorene obaveze, morao ranije izaći sa ovog sastanka, ali i da je to od strane nekih predstavnika medija protumačeno kao demonstrativno napuštanje ovog sastanka, o čemu nema ni govora.

- Samo sam izašao i ostavio ih da rade. S obzirom na dogovor mi bi trebali, koliko još sutra, da ispunimo dva zadatka za minimum uslova koji se trebaju stvoriti kako bi se krenulo sa liječenjem pacijenata, kao i da nam kažu vremenski rok za koji se to treba napraviti i koja je to investicija, odnosno koliko bi to sve zajedno koštalo - naveo je ministar Kapidžić, saopćeno je iz Pres-službe Vlade KS.

Potcrtao je i kako je ovaj sastanak organiziran na ekspertnom nivou, zbog čega su svi ostali učesnici nastavili da rade kako bi se na stručnom medicinskom, ali i arhitektonskom nivou dogovorili rokove za izvođenje radova, te napravili neophodnu procjenu potrebnih finansijskih sredstava, te ih dostavili Vladi KS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.