SVEČANOSTI

Fild i Novalić čestitali na otvorenju "Binga", veliki uspjeh u doba korone

Dijelim "Bingovo" uvjerenje u ekonomski restart, naveo je Fild

Avaz.ba

Fild: Uspješna saradnja sa "Tescom" se nastavlja

Foto: Twitter


U Sarajevu je danas, uz prisustvo brojnih građana, otvoren drugi najveći "Bingo City Centar" u BiH.

- "Bingo" u svom hipermarketu ima posebne shopove. Ovo je drugi najveći "Bingo" centar u BiH, u kojem se nalazi najveći hipermarket, u kojem je zaposlenje pronašlo 130 ljudi. Danas je ovo, zapravo, otvaranje samo prve faze ovog objekta - kazala je Tatjana Paunoski, portparol "Binga".

Među brojnim zvanicama bili su ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild (Matthew Field) i premijer FBiH Fadil Novalić.

Fild je kazao da mu je drago što koronavirus nije utjecao na saradnju "Binga" s "Tescom", čije proizvode kupci u našoj zemlji mogu nabaviti upravo u marketima "Bingo".

- Drago mi je bilo prisustvovati otvaranju novog "Bingo" prodajnog centra u Sarajevu. Uspješna saradnja sa "Tescom" se nastavlja, a ja dijelim "Bingovo" uvjerenje u ekonomski restart - naveo je Fild.

Novalić je kazao da je ovaj objekt po uzoru na na svjetski "Wallmart".

- Čestitam "Bingu" što je u vrijeme ove ekonomske distorzije investicija izdržao napad uzrokovan koronavirusom – kazao je Novalić.

Radi se o poslovnom objektu čija je namjena trgovina, kultura i zabava.

Objekat je otvoren u osam sati, a svoja vrata otvorio odmah su otvorili hipermarket "Bingo Plus", "dm", "Cocozebra", "Caffe slatičarna Vatra", "Juicy bar Bum Bar", cvjećara "Art", "Optika Loris", "Pixel mobile shop", "Nakit Swiss & Jewellery", frizerski salon "Change studio", IQOS, apoteka "Pharmacy" i poslovnica "BH pošte".

Objekat se sastoji od podruma i prizemlja. U podzemnoj garaži nalazi se 375 parking mjesta, što sa vanjskim parkingom čini ukupno 724 parking mjesta.  U prizemlju se nalaziti hipermarket površine 10.700 kvadratnih metara, restoran sa galerijom i vanjskom terasom, te ostali poslovni prostori, kulturni i zabavni sadržaj.

Sam "Bingo City Center" zauzima površinu od 44.500 kvadratnih metara te će svojom veličinom i kvalitetom ponude predstavljati neponovljivo iskustvo šopinga, poručili su iz kompanije Bingo.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na