NAKON SPORNOG TEKSTA

Savjetnica Aljoše Čampare podnijela krivične prijave protiv Osmana Mehmedagića i Avde Avdića

Bubalo je preko svog Facebook profila obavijestila javnost da je svratila do iste one pošte koja se spominje u tekstu portala Istraga.ba, ali ovaj put da zaista pošalje krivične prijave protiv Osmana Mehmedagića, ali i Avde Avdića.

Piše: D.H./ Avaz.ba

15.9.2020

Mirela Bubalo. Facebook

Kako je ranije najavila, Mirela Bubalo, savjetnica ministra Aljoše Čampare u Ministarstvu unutrašnjih poslova FBiH, podnijela je krivičnu prijavu protiv direktora OSA-e Osmana Mehmedagića i urednika portala Istraga.ba Avde Avdića, 


Ova prijava uslijedila je nakon što je portal Istraga.ba objavio tekst sa slikom sa nadzorne kamere iz ispostave BH Pošte na Alipašinom polju. U tekstu se tvrdi da se na snimku nalazi upravo Bubalo i da je u tom trenutku u pošti predavala krivične prijave protiv čitavog niza funkcionera u BiH, između ostalih i direktora OSA-e Osmana Mehmedagića i predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca.

Bubalo je u svom Facebook statusu napisala da su joj zbog iznošenja privatnih podataka u navedenom tekstu grubo prekršena prava i zloupotrijebljeni lični podaci.


- Krivičnu prijavu sam podnijela protiv Osmana Mehmedagića, Avde Avdića i N.N. lica iz JP „Pošte“ BiH zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela kažnjivih Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i Krivičnim zakonikom Republike Srpske, a danas je moj advokat predao i privatnu tužbu za klevetu protiv Avde Avdića i portala Istraga.ba.

O meni su na nezakonit način prikupljani lični podaci koji su objavljeni javno - poput adrese, imena majke i oca, ličnih podataka supruga – što govori da je neko iz OSA BiH nezakonito pristupao i Sistemu zaštite identiteta građana (CIPS). U lažnom tekstu o tome da sam podnijela krivične prijave objavljena je adresa mog prebivališta, a otišlo se čak i korak dalje pa je u tekst ugrađena mapa koja pokazuje jasan put do ulaznih vrata mog doma! Zbog satanizacije u režiji Osmana Mehmedagića živim u strahu i moj život pretvoren je u pakao, napisala je, između ostalog, Bubalo u svom Faceboook statusu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.