AKCIJA FUP-a U ZENICI

Je li Kasumović nezakonito prisvojio autobusku stanicu?!

Tužilaštvo provodi radnje vezane za prijenos prava vlasništva JKP „Zenicatrans“ prevoz putnika” d.d. Zenica nad imovinom autobuske stanice Zenica na Grad Zenica

N. Aj. / Avaz.ba
16.09.2020 13:18

Gradska uprava Zenica: Izuzeta originalna dokumentacija

Foto: Arhiv

Kantonalni sud u Zenici, po prijedlogu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, izdao je Naredbu za privremeno oduzimanje predmeta, odnosno originalne dokumentacije od Gradske uprave Grada Zenica i JKP “ Zenicatrans” prijevoz putnika d.d. Zenica.  

Kako je navedeno u saopćenju Tužilaštva, izuzimanje dokumentacije vrši se „u cilju razjašnjenja stanja stvari i utvrđivanja relevantnih činjenica u predmetu koji se u ovom Tužilaštvu vodi vezano za prijenos prava vlasništva JKP „Zenicatrans“ prevoz putnika” d.d. Zenica nad imovinom autobuske stanice Zenica na Grad Zenica“.

  • Kasumović: Još se ne oglašava
    Kasumović: Još se ne oglašava Foto: Arhiv

Kako se navodi, oduzimanje predmeta po naredbi Suda trenutno provode inspektori Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, nakon čega će biti dostavljena ovom Tužilaštvu radi vršenja analize i nastavka rada na predmetu.

Autobuska stanica u Zenici je već neko vrijeme blokirana. Podsjećamo, Kantonalna Poreska uprava Zenica u februaru je donijela rješenje po kojem je Gradska uprava Zenice dužna u roku od deset dana platiti 4.750.000 KM duga za doprinose JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“.

  • Kantonalno tužilaštvo potvrdilo da se izuzima dokumentacija
    Kantonalno tužilaštvo potvrdilo da se izuzima dokumentacija Foto: Printscreen

Radnici tog preduzeća, od 31. decembra prošle godine, u blokadi drže Autobusku stanicu Zenica koju je, sporazumom iz 2018. između bivšeg menadžmenta tog preduzeća i Gradske uprave s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem na čelu, „prebačena“ na Grad Zenicu.  

Zanimljivo je da se gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović još ne oglašava. Iz Sindikata radnika potvrdili su nam da su podnijeli krivičnu prijavu zbog zloupotrebe položaja “Zenicatransu”, nezakonitnog zapošljavanja i netransparentnog trošenja novca.

Komentari

NA VRH