NA KUĆNOM LIJEČENJU

Jasna Ornela Bery za "Avaz": Dragan Jovičić i ja smo u isto vrijeme dobili koronu, mislila sam da će se on izvući

Glumica je prethodno bila u bolnici zbog zaraze virusom Covid-19

Jasna Ornela Bery: Potrešena sam. Arhiv

Piše: N. Ajnadžić

6.11.2020

Umjetnička scena s nevjericom je dočekala vijest da je preminuo glumački velikan Dragan Jovičić i to od posljedica zaraze koronavirusom.

Jedna od glumica koja je godinama igrala s Jovičićem i dobro ga poznavala jeste Jasna Ornela Bery. I glumica je, također, zaražena i na naš poziv je odgovorila. Teško je govorila, a tuga zbog gubitka dugogodišnjeg kolege i prijatelja probijala je kroz njen glas. Jasna Ornela Bery bila je smještena u bolnicu, ali, kako nam je rekla, od sinoć je na kućnom liječenju.

Bolje sam u svakom slučaju, hvala na pitanju. Od sinoć sam na kućnom liječenju, nisam još skroz dobro - kazala nam je glumica.

Osvrnula se na smrt kolege i prijatelja Dragana Jovičića.

Dragan i ja smo zajedno igrali posljednju predstavu "Kada bi naglas govorili", mi smo direktni partneri. Na sceni sam s njim sve ove godine bila. To je jedan odgovoran i divan partner. Veliki glumac. Ovo je šok za mene, zaista. Mislila sam... U skoro isto vrijeme smo se razboljeli, i on i ja. Mislila sam da će se on izvući. Nažalost, nije. Potrešena sam jako. To je naš divan glumac. Nema riječi kojom bih objasnila šta osjećam - zaključila je glumica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.