REAKCIJE

Radovan Kovačević: Dodiku neće biti uvedene sankcije, jer Rusija to neće dozvoliti

Dodik je ključni garant da se ove želje nikada neće ispuniti, rekao je Kovačević

Kovačević: Činjenica je da BiH neće napraviti nijedan korak naprijed dok visoki predstavnik Valentin Incko ne ode kući. Arhiv

N. Aj.

7.11.2020

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević izjavio je da Miloradu Dodiku neće biti uvedene sankcije u Savjetu sigurnosti UN, jer je za to potreban i pristanak Rusije koja nikada na to neće pristati.

- Činjenica je da BiH neće napraviti nijedan korak naprijed dok visoki predstavnik Valentin Incko ne ode kući - rekao je Kovačević povodom Inckovog izvještaja Savjetu sigurnosti i poruke Miloradu Dodiku da sa Studenskog doma na Palama ukloni ploču sa imenom Radovana Karadžića.

Kazao je da Inckov izvještaj pišu Bošnjaci, kojim "Dodik i te kako smeta". 

- Oni ne prihvataju dejtonsku BiH već samo BiH gdje nema Republike Srpske i u kojoj se Srbi ništa ne pitaju. Dodik je ključni garant da se ove želje nikada neće ispuniti - rekao je Kovačević za "Večernje novosti".

Milorad Dodik. Arhiv

Sonja Karadžić Jovičević, kćerka Radovana Karadžića i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, rekla je da je tabla na Studentskom domu znak zahvalnosti čovjeku bez kojeg fakultet na Palama, pa i Univerzitet Istočno Sarajevo ne bi postojali i da to nema nikakve veze sa politikom.

- Njeno postojanje ili uklanjanje niti uvećava niti umanjuje značaj Radovana Karadžića i njegov doprinos kako stvaranju univerziteta tako i Republike Srpske - istakla je ona.

Prema njenim riječima, jasno je da ovakvi zahtjevi potiču od drugih izvora, motiva i kompleksa, a dolaze putem njihovih megafona.

- Kome je jedna tabla prioritet pored tolikih problema u BiH, neka se uhvati šrafcigera i njime riješi tablu i sve ostalo. Kad ne zna bolje - poručila je Jovičevićeva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.