REAKCIJE

Radovan Kovačević: Dodiku neće biti uvedene sankcije, jer Rusija to neće dozvoliti

Dodik je ključni garant da se ove želje nikada neće ispuniti, rekao je Kovačević

N. Aj.

Kovačević: Činjenica je da BiH neće napraviti nijedan korak naprijed dok visoki predstavnik Valentin Incko ne ode kući

Foto: Arhiv


Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević izjavio je da Miloradu Dodiku neće biti uvedene sankcije u Savjetu sigurnosti UN, jer je za to potreban i pristanak Rusije koja nikada na to neće pristati.

- Činjenica je da BiH neće napraviti nijedan korak naprijed dok visoki predstavnik Valentin Incko ne ode kući - rekao je Kovačević povodom Inckovog izvještaja Savjetu sigurnosti i poruke Miloradu Dodiku da sa Studenskog doma na Palama ukloni ploču sa imenom Radovana Karadžića.

Kazao je da Inckov izvještaj pišu Bošnjaci, kojim "Dodik i te kako smeta". 

- Oni ne prihvataju dejtonsku BiH već samo BiH gdje nema Republike Srpske i u kojoj se Srbi ništa ne pitaju. Dodik je ključni garant da se ove želje nikada neće ispuniti - rekao je Kovačević za "Večernje novosti".

  • Milorad Dodik

    Milorad Dodik

    Foto: Arhiv


Sonja Karadžić Jovičević, kćerka Radovana Karadžića i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, rekla je da je tabla na Studentskom domu znak zahvalnosti čovjeku bez kojeg fakultet na Palama, pa i Univerzitet Istočno Sarajevo ne bi postojali i da to nema nikakve veze sa politikom.

- Njeno postojanje ili uklanjanje niti uvećava niti umanjuje značaj Radovana Karadžića i njegov doprinos kako stvaranju univerziteta tako i Republike Srpske - istakla je ona.

Prema njenim riječima, jasno je da ovakvi zahtjevi potiču od drugih izvora, motiva i kompleksa, a dolaze putem njihovih megafona.

- Kome je jedna tabla prioritet pored tolikih problema u BiH, neka se uhvati šrafcigera i njime riješi tablu i sve ostalo. Kad ne zna bolje - poručila je Jovičevićeva.

NA VRH

Podijeli članak na