SAZNAJEMO

BiH od Kosova traži izručenje migranta osumnjičenog za ubistvo Jasmina Berovića

Ova informacija potvrđena je danas za "Avaz" iz Ministarstva pravde BiH

M. Aš.

Berović. Ubijen 17.novembra na Otesu

Foto: Facebook


Ministarstvo pravde BiH dobilo je jutros dokumentaciju koja se odnosi na hapšenje migranta na Kosovu, a koji se dovodi u vezu s ubistvom Saralije Jasmina Berovića na Otesu, 17.novembra ove godine.

Dokumentaciju je poslalo Tužilaštvo Kantona Sarajevo s ciljem izručenje uhapšenog migranta BiH, tačnije pravosudnih organima Kantona Sarajevo.

Ova informacija potvrđena je danas za "Avaz"  iz Ministarstva pravde BiH. Kako nam je rečeno, Ministarstvo će po proceduri tražiti odmah izručenje BiH.

Kako saznajemo, procedura izručenje, mogla bi biti ubrzana, s obzirom da uhapšeni migrant nije državljanin zemlje u kojoj je uhapšen. Kada je u pitanju zahtjev za izručenje migranta uhapšenog u Srbiji, dokumentacija još nije stigla.Podsjećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su državljanina Maroka S. E. D. (1989), osumnjičenog da je, sa još nekoliko osoba, učestvovao u ubistvu državljanina Bosne i Hercegovine J. B. u Sarajevu 17. novembra.

Osumnjičeni je lociran i uhapšen u hostelu u Beogradu, gdje se skrivao u, kako se pretpostavlja, namjeri da pobjegne u neku od zemalja u regionu, saopštio je MUP Srbije.

Sarajevska policija je pokrenula potragu za trojicom osumnjičenih, te je uskoro uhapsila jednog od njih, migranta iz Maroka, no, ispostavilo se da je riječ o pogrešnoj osobi.

Više o:

Kosovo BiH Migranti
NA VRH

Podijeli članak na