KOGA SE BOJE

Strah od odmazde: Zbog mračne sile SDA-ovci vjeruju samo „secret chatu“

Kao da su svjesni da se čeka ko će prvi proklizati neopreznom izjavom, idejom ili čak izrazom da bi bio stavljen na odstrel te poslužio za primjer ostalima

Vanredni kongres je zabranjena riječ u SDA. Arhiv

Piše: F. Karalić

8.12.2020

Nad članovima Strane demokratske akcije (SDA), od momenta objavljivanja rezultata lokalnih izbora i saznanja da su do nogu potučeni, posebno u Sarajevu, kao da se nadvila neka mračna sila, zbog koje gotovo svi strepe, stišavaju glas i obaraju glavu.  

Iako je stvoren privid da se sve svodi na pojedinačne istupe nekolicine uglednih funkcionera stranke koji traže ostavke vrha SDA i odgovornih za izborni debakl, činjenica je da je velika većina članova nezadovoljna, ali strah od odmazde jači je od želje za promjenama u stranci. Jači i od želje da se javno progovori.

Baš zbog toga, kako nam reče jedan od uglednih članova stranke, najčešći izraz koji SDA-ovci koriste u posljednje vrijeme u Viber prepiskama je „secret chat“.

Na bilo kakav spomen „ključnih riječi“, poput „smjena“ ili „vanredni kongres“, s druge strane se uključuje „secret chats“, naravno uz automatsko brisanje poruka na što kraće vrijeme. Da se izbriše svaki trag i smanji šansa da su dokumentirani.

Čega se boje u SDA? Prisluškivanja i onog najgoreg – optužbe za UROTU!

Trenutno nema tog člana SDA koji smije izgovoriti ime onog što ih i ako prisluškuje.

Kao da su svjesni da mračna sila čeka ko će prvi proklizati neopreznom izjavom, idejom ili čak izrazom da bi bio stavljen na odstrel te poslužio za primjer ostalima kako im ne bi palo na pamet da traže demokratsko pravo preuzimanja odgovornosti svih onih koji su ih doveli na put ka dnu!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.