ZANIMLJIVA REPLIKA

Čelikova poruka Izetbegoviću najava novog sukoba?

Naime, način na koji se Čelik obratio, kritizirajući i pojedine zastupnike iz Kluba SDA govori da se obraća indirektno Izetbegoviću!

Izetbegović: Sve češća protivljenja unutar stranke. Arhiv

Piše: T. L./Avaz.ba

5.1.2021

Mirza Čelik, donedavni predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevu, po svemu sudeći u današnjem istupu na zasjedanju direktno je odgovorio predsjedniku Stranke demokratske akcije Bakiru Izetbegoviću, najavljujući tako dodatne potrese u ovoj stranci. 

Naime, način na koji se Čelik obratio, kritizirajući i pojedine zastupnike iz Kluba SDA govori da se obraća indirektno Izetbegoviću!

- Imam potrebu da ukažem na neke probleme unutar moje stranke. Neke stvari ne treba da guramo pod tepih. Razlog je taj što ne želim da budem uspavan i da budem nedovoljno borben za projekte koji su bitni za građane KS. Želim da se ogradim od nastupa svih zastupnika pa čak i kluba iz kojeg dolazim. Ne želim da vodimo mahalsku politiku – rekao je između ostalog Čelik.

Njegova replika da ne želi da bude „nedovoljno borben“, po svemu sudeći se odnosi na izjavu Izetbegovića od prije nekoliko dana u intervjuu sarajevskom portalu. Lider SDA je tada direktno prozvao neke od zastupnika u KS da „nisu dovoljno borbeni“.

- Mi smo imali problem nedostatka borbenih i mladih ljudi. U Skupštini KS nismo imali dovoljno borbenu ekipu da zastupa naše stavove – rekao je Izetbegović za Klix.ba.

Čelikov istup dolazi u vrijeme kada se sarajevska SDA cijepa po svim šavovima, a vrh stranke nema odgovor na izborni potop nakon posljednjih lokalnih izbora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.