LIDER HDZ-A NAKON SASTANKA

Čović: Razorni potres koji je pogodio prostor Hrvatske pokazao je svu našu snagu i zajedništvo

Između ostalog, sastao se s državnim sekretarom Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonkom Milasom i i državnim sekretarom za Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH Nikolom Mažarom

N. Aj.
  • Čović: Skupa u obnovu

    Čović: Skupa u obnovu

    Foto: Avaz


U dvorani hotela "Mostar" održan je radni sastanak predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića s načelnicima, gradonačelnicima, predsjednicima, premijerima županijskih Vlada ispred HDZ-a BiH skupa s državnim sekretarom Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonkom Milasom i državnim sekretarom za Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske Nikolom Mažarom. 

Tema današnjeg radnog sastanka bilo je organiziranje i pronalaženje modela infrastrukturne, humanitarne i svake druge pomoći potresom pogođenim područjima u Republici Hrvatskoj. Razorni potres koji je napravio nerazmjerne materijalne štete na prostoru Sisačko-moslavačke, ali i Karlovačke i Zagrebačke županije iziskuje ogroman projekt ponovne izgradnje stambenih objekata. Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini već je uključen u pomoć, a današnji sastanak bio je prilika i za institucionalno uvezivanje i pomoć od strane hrvatskih političkih predstavnika iz Bosne i Hercegovine te njihovo intenzivno uključivanje u cjelokupan projekt obnove Banovine - navodi se u saopćenju HDZ-a.

Novi projekt

U izjavama za medije nakon sastanka Čović je najavio česte sastanke ovakvog formata u narednom razdoblju s temom obnove štete nastale nedavnom serijom potresa na prostoru Sisačko-moslavačke županije.

- Današnju koordinaciju, koja je praksa već nekih deset godina, iskoristili smo da nakon održanih lokalnih izbora u novembru zajedno sjednemo i prokomentiramo sve one teme koje su bile u fokusu u predizbornom razdoblju HDZ-a BiH i partnerskih stranaka koje su s nama nastupale u okviru HNS-a. Drago mi je da su gospodin Milas i gospodin Mažar danas ovdje s nama i oni će biti dio ovakvih koordinacija i u budućem razdoblju. Razorni potres koji je pogodio prostor Hrvatske pokazao je svu našu snagu i zajedništvo da u ovakvim trenucima hrvatski narod bude skupa te s Vladom RH krene u novi projekt koji podrazumijeva obnovu potresom pogođena područja - istaknuo je Čović.

  • Milas, Čović i Mažar poslije sastanka

    Milas, Čović i Mažar poslije sastanka

    Foto: HDZ BiH


Zahvalio mu se Milas, kao i svim onim koji su prisustvovali sastanku.

- Hvala što su se na ovakav način uključili nakon svega što se dogodilo na prostoru Banovine. Ovo je pokazatelj da smo jedan narod kao i prije 30 godina. Koordinirana pomoć koja dolazi, uz današnje teme daljnjeg uključivanja pomoći i obnove, jamac su naše trajne povezanosti, kako u prošlosti, tako u sadašnjosti i budućnosti - kazao je Milas.

Obnova privatnih kuća

Mažar je dodao da je saradnja i podrška obostrana.

- Današnji sastanak to je još jedanput pokazao. Prvi dan nakon potresa mnoštvo registarskih tablica iz BiH već je bilo prisutno na prostoru Petrinje i Sisačko-moslavačke županije i došli su tu pomoći. Prvi ciklus u vidu privremenog stambenog zbrinjavanja kroz nabavku stambenih kontejnera među prvima je pristigao kao donacija od strane tvrtke s prostora Hercegovine. Pored današnjeg razgovora da načelnici i gradonačelnici zajednički obnove jednu od razrušenih institucija, dobili smo i prijedlog da to budu i kuće u privatnom vlasništvu. Brza i kvalitetna obnova dat će rezultate, a Hrvati iz BiH će biti uključeni u taj proces. Hvala predsjedniku Čoviću što smo i danas pokazali da hrvatsko srce ne poznaje granice - zaključio Mažar.

Više o temi HDZ BIH

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na