POTVRĐENO

Helez podnio ostavku na mjesto šefa Kadrovske komisije SDP-a, nezadovoljan izborom ministara u Vladi KS

Nikšić najavio da su shvatili poruku građana koju su poslali i „sigurno je da ćemo reagirati na njihovo nezadovoljstvo bilo da mijenjamo ljude ili politiku u tim sredinama ili oboje“

Helez: Odluku donio pred sami izbor ministara. Arhiv

Piše: F. K.

19.1.2021

Zukan Helez podnio je ostavku na mjesto šefa Kadrovske komisije SDP-a, potvrđeno nam je iz ove stranke. Razlozi ostavke zvanično nisu poznati, mada nam je nekoliko funkcionera SDP-a potvrdilo da je Helez odluku donio pred sami izbor Vlade Kantona Sarajevo, nezavodovoljan izbor ministara.

Helez je i poslanik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Izborne prevare u Srebrenici

Inače, ovo je jedna u nizu ostavki u SDP-u u posljednje vrijeme. Podsjećamo, ostavku je u Kadrovskoj komisiji prvi podnio potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović, i to zbog slučaja "Zornić". Potom je ostavku na mjesto predsjednika Glavnog odbora podnio Saša Magazinović zbog afere sa izbornim prevarama u Srebrenici.

Jučer je obznanjeno da je ostavku, još prije izbora, podnio Damir Mašić, i to na mjesto predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo.  


Podsjećamo, prije nekoliko dana Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, oglasio se na svom Facebook profilu. On je kazao da su shvatili poruku građana koju su poslali te poručio da će sigurno reagirati na njihovo nezadovoljstvo, bilo da mijenjaju ljude ili politiku u tim sredinama ili oboje.  


Nikšić najavio raspuštanje organa

-Naročito se to odnosi na gradove sa velikim brojem birača poput Sarajeva, Bihaća, Zenice, Travnika. Te sredine će biti pod našom posebnom pažnjom i sigurno je da će u pojedinim organizacijama doći do raspuštanja organa, kadrovskih osvježenja i imenovanja povjereništava – naveo je Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.