NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Kopač ne zna ni šta radi

Strane Globusa posvetili smo američkoj televizijskoj legendi - Lariju Kingu (Larry) koji je preminuo u 87. godini od posljedica koronavirusa

Avaz.ba

24.1.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u današnjem izdanju donosi intervju s federalnim ministrom energije, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem.

Pitali smo Rifata Rijada Zaida, Anera Žuljevića i Seada Đulića  ko je kriv zašto BiH još nije dobila vakcine protiv koronavirusa te da li neko zbog toga treba snositi posljedice.

Donosimo i analizu - Hoće li Njemačka početi primati migrante iz BiH?

Žrtva torture i silovanja u logoru Omarska Jadranka Cigelj jedna je od pet žena po čijoj tužbi je Okružni sud u Njujorku proglasio krivim Radovana Karadžića, RS i Srbiju te naložio isplatu odštete koja bi se uskoro trebala naći i na stolovima ovdašnjih sudova. Cigelj je govorila za „Dnevni avaz“.

Strane Globusa posvetili smo američkoj televizijskoj legendi - Lariju Kingu (Larry) koji je preminuo u 87. godini od posljedica koronavirusa.

Posjetili smo i nekoliko bh. planina kako bi vidjeli kakva je situacija kada je u pitanju zimska sezona. Reportažu čitajte u današnjem broju „Avaza“.

Strane Mozaika posvećene su memorijalnom centru u Potočarima.

Vrhovni sud Federacije BiH donio je pravomoćnu presudu kojom su otac i sin Suvad i Enes Bašalić osuđeni na ukupno 21 godinu zatvora zbog ubistva Azema Ćesira u Sarajevu. Donosimo detalje ovog slučaja.

Također donosimo i detalje akcije „Dolar“, saznajte šta se dešavalo u striptiz klubu u Banjoj Luci gdje su uhapšeni šest prostitutki i Slovenci pozitivni na kokain.

Kapiten Lacija Senad Lulić (35) u četvrtak se vratio u tim poslije skoro godinu pauze zbog povrede skočnog zgloba. Priliku za igru dobio je u 71. minuti meča osmine finala Kupa Italije protiv Parme, koji je Lacijo uspješno apsolvirao s 2:1 i plasirao se u četvrtfinale. Lulić također govori za „Avaz“.

Na stranama Sporta donosimo i intervju s Josipom Pandžom.

U današnjem broju „Avaza“ donosimo i prilog „Panorama“ s brojnim zanimljivim sadržajima. Izdvajamo intervju s italijanskim ambasadorom u BiH Nikolom Minasijem te temu o influensericama tokom pandemije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.