"NISI SAMA"

Britanski ambasadori iz regiona dali podršku svima koji trpe nasilje, onima koji su progovorili...

Milenina priča ulila je hrabrost brojnim djevojčicama, djevojkama i ženama da progovore o različitim oblicima seksualnog zlostavljanja

Podrška ambasadora. Twitter

Piše: F. Mustafić

26.1.2021

Britanski ambasadori u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji dali su svoju podršku grupi "Nisam tražila", koja je osnovana nakon što je srbijanska  glumica Milena Radulović javno progovorila o seksualnom zlostavljanju koje je preživjela još kao maloljetna od svog profesora glume Miroslava Aleksića.

Njena priča ulila je hrabrost brojnim djevojčicama, djevojkama i ženama da progovore o različitim oblicima seksualnog zlostavljanja koje su preživjele, a neke o tome šutjele i decenijama. Tako je i nastala Facebook grupa "Nisam tražila" u kojoj se svakodnevno mogu pročitati užasavajuća svjedočanstva tih žrtava.

Britanski ambasador u BiH Metju Fild (Matthew Field), zatim njegove kolege ambasadori iz Srbije Sian Mekleod (Macleod), Crne Gore Karen Medoks (Maddocks) i iz Hrvatske Endrju Stjuart Dalgleš (Andrew Stuart Dalgleish) također su se pridružili ovoj kampanji.

Britanski ambasadori u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji pružaju podršku svima koji su pretrpjeli...

Objavljuje British Embassy SarajevoUtorak, 26. siječnja 2021.

- Britanski ambasadori u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji pružaju podršku svima koji su pretrpjeli nasilje, svima koji su progovorili, za sebe i druge, i time pokazali izuzetnu hrabrost. Niste sami - poručili su ambasadori Velike Britanije regiona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.