PRENOSIMO

Dodik se žestoko nasukao: Ovo mu nije trebalo sa Vučićem

Rušiti predsjednika Srbije na takav način je nedopustivo i to očigledno pristaje čovjeku koji je to radio u prošlosti, kazao Borenović

Borenović, Šarović i Nešić. BN TV

Fu. M. / BN TV

26.1.2021

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović nazvao je skandaloznim informacije da se Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjendištva BiH, upustio u opasne vode da lobira oko izbora patrijarha i da bude protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Informacije koje su i do mene stigle su nevjerovatne i skandalozne. Mislim da ukoliko se potrvrdi, da je to tačno, to bi bilo prvi put da jedan najviši zvaničinik iz Republike Srpske radi protiv predsjednika Srbije i mislim da je to neprihvatljivo kao što je neprihvatljivo na bilo koji način miješati se, a očito da ima indicija da se Dodik umiješao, u izbor patrijarha SPC, koja je  autonomna - kazao je Šarović u izjavi BN TV.

Mislim da je sadašnji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić učinio mnogo toga posljednjih godina za RS.

- Možete imati ove ili one simpatije prema njemu ili odnositi se prema njemu na ovaj ili onaj način, ali kad je u pitanju Republika Srpska direktno je pomagao projekte, održavanje budžeta, koji je u krizi, uz to pomagao kroz različite vidove pomoći opština i gradova - rekao je Šarović.

Šta je prava istina

Šarović posebno naglašava pomoć Srbije kada je u pitanju pandemija koronavirusa.

- Zahvaljujući Srbiji i podršci kroz medicinsku pomoć, osoblja i drugo, koliko toliko održalo se ovakvo stanje u zdravstvu. Mislim da ovo treba raskrinkati apsolutno i mislim da nijedan zvaničnik iz RS ne može da radi protiv interesa predsjednika Srbije. Uostalom Dodik je radio i apsolutno i protiv Miloševića, Koštunice, Tadića i evo sada Vučića protiv svakog predsjednika Srbije na ovaj ili onaj način u ovoj ili onoj fazi, ja bi lično volio da se ovo raskrinka i da se vidi šta je prava istina - kazao je Šarović.

On kaže da je njegova impresija da je Dodik procijenio da je dovoljno jak da može da igra i ovu utakmicu i da može da se okuša u konkurenciji sa tako velikom značajnom ličnošću kao što je predsjednik Srbije.

- Mislim da se prevario i da nije trebalo da ulazi u to. Ja lično osuđujem i vjerujem većina javnosti i to gledam kao građanin, bilo koje uplitanje u stvari bilo koje pa i personalne, susjedne Srbije je neprihvatljivo. Svako iz ove Republike Srpske i zvaničnik treba da poštuje vlast u Beogradu koja je izabrana legalno i da se tako i ophodimo i naravno i sa druge strane da bude isti odnos i da to bude matrica ponašanja našeg prema onima koji predstavljaju maticu Srbiju - kazao je Šarović.

Iskreni odnosi s Beogradom

Za predsjednika Partije demokratskog progresa Branislava Borenovića, ovo što Dodik radi je podmuklo, ružno i pokvareno.

- Rušiti predsjednika Srbije na takav način je nedopustivo i to očigledno pristaje čovjeku koji je to radio u prošlosti i koji je mnogo puta prevario ključne ljude nama bratske Republike Srbije. Aleksandar Vučić to nije zaslužio pogotovo nakon velike podrške srpskom narodu i Republici Srpskoj i ljudima koji žive u Srpskoj. Pomagao je i mnoge lokalne zajednice - kazao je Borenović u izjavi BN TV.

On je mišljenja da je krajnje bezobrazno od strane Milorada Dodika i da je to kontinuitet jedne njegove prevarantske politike prema ključnim ljudima Srbije koji su uvijek bili uz narod RS, a to je radio i radi gospodin Vučić.

Predsjednik DNS Nenad Nešić kaže da nijedan lider Srba u BiH sebi ne može dozvoliti loše odnose sa predsjednikom Srbije, navodeći da su Srbija i predsjednik Vučić samo činili dobro za RS.

- Mogu slobodno da kažem da su se na neki način postavili zaštitnički u odnosu na Republiku Srpsku, ali isto tako treba naglasiti da je Srbija velika sredstva uložila u RS i njen razvoj. Tako da vlast koja nema dobre poštene i iskrene odnose sa Beogradom ne zaslužuje da bude vlast u Republici Srpskoj i takva vlast treba da ode sama jer bez obzira koliko se činili blizu izbori svaki dan za Republiku Srpsku je bitan - kazao je Nešić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.