U ZENIČKOJ BOLNICI

Preminuo izvršni direktor za finansije "Autocesta FBiH" Ivica Ćurić

Nije ni znao da je imao koronu, jer mu je PCR test bio negativan, ali je snimak pokazao da su mu pluća u jako lošem stanju, rekao je Tadić

Ćurić je bio ugledni privrednik. Fena

A. J. / Fena

29.1.2021

Izvršni direktor za finansije Javnog preduzeća "Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine" Žepčak Ivica Ćurić (rođen 1962. godine), preminuo je danas u Kantonalnoj bolnici u Zenici - potvrdio je Feni predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a Zeničko-dobojskeog kantona Ivo Tadić.


- Prije oko dva sata preminuo je moj prijatelj Ivica Ćurić. Zadnjih desetak dana bio je hospitalizovan u KBZ-u. Bilo je razgovora da bude prebačen i u Sarajevo, ali je uz konsultaciju s ljekarima i njegovu saglasnost, jer se tada još moglo s njim komunicirati, ipak odlučeno da ostane u bolnici u Zenici - kaže Tadić, koji obnaša i funkciju zamjenika predsjedavajućeg Skupštine ZDK-a te predsjednika Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.


Ističe kako je Ćuriću nakon hospitalizacije u KBZ-u ustanovljena velika oštećenja na plućima.


- Nije ni znao da je imao koronu, jer mu je PCR test bio negativan, ali je snimak pokazao da su mu pluća u jako lošem stanju - navodi Tadić.


Ivica Ćurić je bio predsjednik KO HDZ-a ZDK u periodu 2011.-2015., a od 2012.-2014. bio je ministar rada i socijalne politike ZDK. Kao ugledni privrednik, bio je i predsjednik Nogometnog kluba Žepče, u periodu kada se taj tim takmičio u Premijer ligi BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.