PARLAMENT BIH

Vulić pitala Cikotića: Zašto Mirko Šarović ima policijsku zaštitu

Šarović nije na na listi štićenih, ni VIP ličnosti, bar prema informacijama dostupnim javnosti, kazala Vulić

Mirko Šarović. Srpskainfo

Fu. M.

3.2.2021

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić uputila je ministru sigurnosti Selmu Cikotiću zastupničko pitanje u vezi s navodno posebnim privilegijama zastupnika SDS-a Mirka Šarovića.

Vuliće je pitala zašto vozilo Direkcije za koordinaciju policijskih tijela vozi samo Šarovića, a ne svih 42 poslanika i zašto baš on ima privilegije?

– Šarović nije na na listi štićenih, ni VIP ličnosti, bar prema informacijama dostupnim javnosti. Jasno piše da Direkcija pruža zaštitu samo ako postoji procjena da je neko ugrožen, pa se postavlja pitanje kako mi ne znamo za tu procjenu – upitala je Vulić.

Sanja Vulić. Arhiv

Ona je navela da je 21. januara vozilo, koje je registrovano kao vlasništvo Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zaustavljeno radi rutinske kontrole na magistralnom putu M17 oko 10 sati, a na mjestu suvozača bio je Šarović.


Ona je upitala Cikotića i da li on zna za te posebne i pojedinačne privilegije i gdje je tajna veza između Šarovića i Direkcije ili za tu tajnu vezu zna direktor Mirsad Vilić, a nije informisao ministra bezbjednosti koji je njemu nadređeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.