GRADSKO VIJEĆE MOSTAR

Arman Zahilić ispunio prijetnje: Napustio sjednicu, za njim izašli i vijećnici PMP-a

Imamo sedam ruku i sad je na Koaliciji da bira, da li im je važnija funkcija Grada Mostara ili interesi države BiH, kazao je Zahilić

Arman Zahilić, vijećnik SDP-a. M. Sm.

Piše: M. Sm.

10.2.2021

U pauzi zasjedanja Gradskog vijeća Mostara izjavu za novinare je dao Arman Zalihić, vijećnik SDP-a, odnosno, Bh. bloka kojeg su kao kandidata za gradonačelnika predložili iz Prve mostarske partije.

- Ako se krene u proces na način na koji je krenula Koalicija, jasno je da ako dr. Guzina iznesu u drugi ili treći krug, već sada znaju da će izgubiti, jer je dr. Kordić mlađi kandidat. Kada bi svi mi vijećnici glasali za dr. Guzina rezultat bi bio 17-17, Kordić je pobjednik jer je mlađi - rekao je on.

Upravo, dodao je, iz tog razloga su shvatili da je on jedini kandidat koji može pobijediti Kordića.

- Imamo sedam ruku i sad je na Koaliciji da bira, da li im je važnija funkcija Grada Mostara ili interesi države BiH. Ukoliko žele imati gradonačelnika iz HDZ-a i ukoliko ima neki dogovor, a nadam se da nema, istrajat će na tome da guraju dr. Guzina u drugi i treći krug, a znaju unaprijed da nemaju dovoljnu podršku da pobijedi Kordića - rekao je on.

Stoga će, kazao je, tražiti odgodu glasanja od pet dana radi konsultacija i kako bi skupili podršku za većinu od 18 ruku, kako HDZ BiH nakon svih godina ne bi imao gradonačelnika Mostara.

Poručio je da je to jedina matematička formula, jer sve i da Boška Ćavar iz Bh. bloka ostane suzdržana, u omjeru snaga 17-17, on bi kao mlađi kandidat pobijedio dr. Kordića.

Prijetio je da će napustiti sjednicu ako ne dobije dodatno vrijeme, i upravo to je i učinio.

Osim njega, sjednicu napuštaju i vijećnici PMP-a. Ukupno 5 vijećnika napustilo je sjednicu, tri iz SDP-a, dva iz PMP-a, dok je Irma Baralija ostala.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.