OTKRIVAMO

Jasmin Mulahusić, SDA-ov internet jurišnik, pominje se i u dokumentu o aktivnostima Al-Kaide u svijetu

On kreira fotomontaže i videa u kojima diskreditira novinare i sve političare koji ne odgovaraju - SDA

Piše: N. V.

15.2.2021

Mulahusić i Mehmedagić: Saradnja sa direktorom OSA-e. Grafika The Bosnia Times

Jasmin Mulahusić, jedan od najpoznatijih SDA botova na društvenim mrežama, nije samo obični jurišnik ove stranke koji kidiše na političke oponente režima Bakira Izetbegovića, od Elmedina Konakovića i Fahrudina Radončića, lidera NiP-a i SBB-a, do Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke, i brojnih drugih političara, ali i novinara.

Malahusić, se, naime, pominje i u Izvještaju Alžirske vlade podnijetom Odboru Vijeća sigurnosti UN uspostavljenom shodno rezoluciji 1267 (1999).

Pripadao terorističkim grupama u Belgiji

Predsjedavajućem Odbora se 16. aprila 2003. godine pismom obratio ambasador Abdallah Baali, stalni predstavnik Alžira. U pismu - izvještaju se navode osobe i organizacije povezane sa terorističkim organizacijama širom svijeta, u prvom redu Al-Kaidom.

U detaljnom dokumentu, punom imena terorista i podataka o njihovom kretanju i aktivnostima, na 13. stranici navodi se ime Ahmed Zaoui - alias Abou Houdeifa, rođen 7. decembra 1960. u ElIdrissia/Djelfa, Alžir, sin Lakhdara Zaouija i Amine Tahar.

Zaoui je osuđen pet puta u odsustvu od strane Alžirskog krivičnog suda za terorističke aktivnosti i zbog pripadanja terorističkim grupama.

- Razna ispitivanja i istrage provedene u Belgiji ukazale su na njegovo učešće u trgovini oružjem u Alžiru. Dokazana je i njegova povezanost s teroristima Mohamedom Kerrouche, zvanim Salim (trenutno živi u Londonu), Bosancima Nursetom Jusufovićem, Jasminom Mulahusićem i Senadom Ramčilovićem te braćom iz Maroka Ali i Youcef El Majda, koji su uhapšeni 3. aprila 1996.


Mulahusić: Blizak saradnik terorista iz Alžira. Arhiv

Ahmed Zaoui je protjeran iz Belgije u Švicarsku, nakon toga u Burkinu Faso, a zatim otišao je u Maleziju. Trenutno živi na Novom Zelandu, piše u ambasadorovom pismu.

Prema tekstu koji je nedavno objavio portal „Raport“, a prenio „The Bosnia Times“ (TBT), Yasmin Mulahusein, odnosno Jasmin Mulahusić, danas živi u Luksemburgu i mudruje iz udobne dijaspore o tome kako i šta treba u BiH. On kreira fotomontaže i videa u kojima diskreditira novinare i sve političare koji ne odgovaraju - SDA.

Mulahusić je, prema navodima Raporta, povezivan s terorizmom u Belgiji, o čemu su izvještavali tamošnji mediji, a što se može vidjeti u izvještajima međunarodnih agencija.


Faksimil 13. stranice Izvještaja gdje se navodi i ime Jasmina Mulahusića. Printscreen

Lažna priča o vrbovanju vehabija

Također, on je odigrao i važnu ulogu u fabriciranoj aferi od strane paraobavještajnih struktura u BiH. Navodno je Hrvatska obavještajna agencija SOA vrbovala vehabije iz BiH koji rade u Hrvatskoj i drugim zemljama EU da špijuniraju druge vehabije u BiH.

Ispostavilo se da od te priče nema ništa, a sve su glasnije bile špekulacije da su “vrbovani” ustvari bili instruirani od strane OSA-e, ili bar jednog dijela bh. obavještajne službe, navodi se u tekstu Raporta.

Mulahusićeve pijetnje, ogavni govor mržnje i poturanje novinarima da izazivaju državni udar, samo zato što smo otkrivali i ukazivali na kriminal i korupciju vladajućih struktura, prijavljeni su Federalnoj upravi policije, ali i svim međunarodnom organizacijama i ambasadama u BiH.

Konaković: Mulahusić je saradnik direktora OSA-e

Konaković: Motiv je isključivo zaštita SDA. Avaz

Da postoji očita povezanosti botova i stranačkih vojnika na društvenim mrežama s određenim obavještajnim i paraobavještanim strukturama koje kontrolira vlast, tačnije SDA, potvrdio je i Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde.

- Ovaj lik se zove Yasmin Mulahusein. Nije bot. Stvarni je lik. Saradnik je direktora OSA-e, Osmana Mehmedagića. Jučer je objavio sliku na kojoj stojim uz Radovana Karadžića. Dešavalo se i da stavlja slike moje trogodišnje kćerke. O supruzi mojoj piše često razne gadosti. Nikad vam ovakvi neće reći ništa uživo. Aktivisti su na Facebooku, motiv je isključivo zaštita SDA.

Na ovakve slike budžetarijat SDA rado stavlja lajkove. Imaju mrežu botova i pojedinaca koji to dalje distribuiraju. SDA to smatra pritiskom na nas i ne prestaje. Pritisak je velik, skoro da se ne može izdržati (smijeh, op.a.). Pišem ovo, da oni koji možda nisu znali, vide kakav je to sistem. Važno je - naveo je Konaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.