DIREKTOR IFIMES-A

Bećirović: Od 2022. na sceni neće biti Dodika, Izetbegovića i Čovića

Izvan granica BiH, oni nikome ništa ne znače, rekao Bećirović

A. Č. / N1

Zijad Bećirović, direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije

Foto: Printscreen


Zijad Bećirović, direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije, rekao je da nakon izbora 2022. godine, u Bosni i Hercegovini neće biti trojice lidera: Milorada Dodika, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.

Prema njegovim riječima, aktuelni lideri najvećih stranaka u BiH su upozoreni da se ne kandidiraju.

- Neki su već upozoreni da se ne kandidiraju. Nisu tako mladi, mogu naći neke zdravstvene razloge. Mislim na ovu trojicu Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović. Od 2022. ih nema na sceni. Njima je vrlo jasno to sugerirano, ako ne budu poslušali, ima načina. Upitajte ih ko im je to rekao - poručio je Bećirović večeras na N1 televiziji.

Istakao je da bh. lideri izvan granica Bosne i Hercegovine ”nikome ništa ne znače” govoreći o slaboj i sporoj reakciji bh. vlasti na nabavku vakcina protiv korone.

- Oni ništa ne znače i oni samo u ovom kontekstu mogu značiti. Izvan granica BiH, oni nikome ništa ne znače. Pogledajte njihov rječnik kakav su imali na Vijeću sigurnosti, njihovi javni nastupi, imaju fond riječi 200, nema mudrih riječi i sve je usmjereno samo da bi oni opstali na vlasti po svaku cijenu. Sljedeći izbori, mnogima je savjetovano da se ne kandidiraju. Ova trojka nacionalnih čelnika, njih od 2022. godine neće biti na političkoj sceni. Mislim to, znam - istakao je on.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na