POREZNA UPRAVA FBIH

Tokom racije u restoranu “Bosna” zatečena četiri neprijavljena radnika

Vlasniku uručen prekršajni nalog u iznosu od 5.200 maraka

U kontroli bila i policija. Avaz

Piše: Ad. A.

21.2.2021

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH- Kantonalnog poreznog ureda Sarajevo su sinoć, u saradnji sa inspektorima Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo uz asistenciju policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili inspekcijski nadzor zakonitosti poslovanja poreznog obveznika “UR Gostionica”sa pružanjem usluga smještaja „Bosna“ na Ilidži u ulici Butmirska cesta na broju 8. svako iz okvira svoje nadležnosti.

U toku inspekcijskog nadzora, inspektori Porezne uprave Federacije BiH utvrdili su da kontrolisani porezni obveznik posluje nezakonito, jer je u momentu nadzora angažirao četiri neprijavljena radnika, što je predstavljalo osnov za pečaćenje objekta i izdavanje prekršajnog naloga po Zakonu o Jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa sa novčanom kaznom od 2.000 KM.

Također je utvrđeno da su prekršene odredbe Zakona o fiskalnim sistemima, što je predstavljalo osnov za izdavanje prekršajnog naloga po Zakonu sa novčanom kaznom od 3.000 KM da nije prijavljeno održavanje žive muzike, što je predstavljalo osnov za izdavanje prekršajnog naloga po Zakonu o komunalnim taksama sa novčanom kaznom od 200 KM.

Vlasniku restorana “Bosna” izrečena je ukupna novčana kazna u iznosu od 5.200 KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.