SUTRA SASTANAK

Vakcine donirane iz Srbije u skladištu: Sutra će utvrditi plan vakcinacije zdravstvenih radnika

Iz Zavoda su nam danas ponovili da se čeka odobrenje Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, nakon čega će biti proslijeđene na teren za vakcinaciju zdravstvenih radnika na području Federacije BiH

Vakcine jučer stigle u BiH. Avaz

Piše: M. Smajkić

3.3.2021

Vakcine kompanije AstraZeneca, koje je jučer dostavio predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, uskladištene su, kako smo pisali, u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH u Mostaru.


Iz Zavoda su nam danas ponovili da se čeka odobrenje Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, nakon čega će biti proslijeđene na teren za vakcinaciju zdravstvenih radnika na području Federacije BiH.


- Budući da se radi o hitnom stanju, očekujemo, a tako nam je i rečeno, da će Agencija izdati odoborenje u roku od dva do tri dana. Cjepivo ćemo raspoređivati prema uhodanom algoritmu, a sve detalje ćemo dogovoriti sutra na sastanku s predstavnicima kantonalnih zavoda za javno zdravstvo - kazala nam je dr. Mia Blažević, epidemiolog Federalnog zavoda.


Inače, vakcine AstraZeneca ne zahtijevaju poseban hladni lanac skladištenja. Blažević na je kazala da se radi o standardnom lancu skladištenja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.