REAKCIJA

Ugostitelj i MMA borac Denis Stojnić: Mi nećemo paliti zgradu, mi ćemo Kriznom štabu uručiti domaća jaja

Smatrao sam da je ova Kantonalnu vlada do sad bila dobra, iako godinu dana trpimo različite mjere i jedne i druge Kantonalne vlade, dokazalo se sve da je bezuspješno, kaže Denis Stojnić

E. T.

Denis Stojnić

Foto: Agencije


Nakon što je Edin Forto, premijer Kantona Sarajeva, objavio da zbog pogoršane epidemiološke situacije se zatvara Kanton Sarajevo, od petka u 20 sati do ponedjeljka u 6 sati ujutro, stižu i prve reakcije.

Denis Stojnić, MMA borac i vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata, kazao nam je da je bio u kontaktu sa Čerkezom.

- Moj brat je bio s Fortom i drugim ugostiteljima na sastanku. Smatrao sam da je ova Kantonalna vlada do sad bila dobra, iako godinu dana trpimo različite mjere i jedne i druge Kantonalne vlade, dokazalo se sve da je bezuspješno. Tržni centri su problem, javni prijevoz je problem. Hotelijeri su dobili finansijska sredstva, a sve su udarili po ugostiteljima. Ovom prilikom apelujem na Fortu i Krizni štab da na ugostitelje ne vrše pritisak jer nismo mi koji širimo zarazu i živimo od našeg rada – u jednom dahu je rekao Stojnić.

Stojnić je najavio mirne proteste.

- Bit ćemo prinuđeni da sljedeće sedmice svaki dan idemo pred Skupštinu kantona i da protestiramo na miran način. Mi nećemo paliti zgradu Kantona mi možemo samo našem Kriznom štabu uručiti domaća jaja – poručio je Stojnić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na