ZASTUPNICA SNSD-A

Sanja Vulić odgovorila Biseri Turković: To što vi sebe doživljavate kao vladarku i apsolutistu je vaša pogrešna percepcija

Ona je pozvala ministricu Turković da se bar nekada pojavi na sjednicama parlamenta BiH i da radi ono što joj je u opisu posla

Bisera Turković i Sanja Vulić. Avaz

Srna

9.3.2021

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je Biseri Turković, ministrici vanjskih poslova BiH da, za razliku od nje i FBiH, RS može i zna sama da funkcioniše i ne trebaju joj ni tutori, ni mentori, pa samim tim ni Kancelarija visokog predstavnika /OHR/.

Komentarišući izjavu Bisere Turković da je BiH potreban OHR, Sanja Vulić je u izjavi za Srnu upitala ko je ona da iznosi stavove u ime svih naroda u BiH, dodavši da se ne sjeća da joj je neko dao ovlaštenje za to.

- Gospođo Turković, da ste rekli ‘da, Bošnjaci žele OHR, Bošnjaci žele visokog predstavnika’, mi iz Republike Srpske ne bi Vam zamjerili, ali ovako, ako ne znate, Republici Srpskoj i njenim zvaničnicima ne treba tutor, jer sasvim dobro znaju da predstavlju narod koji ih je izabrao - istakla je Vulić.

Ona je pozvala ministricu Turković da se bar nekada pojavi na sjednicama parlamenta BiH i da radi ono što joj je u opisu posla.

- To što Vi sebe doživljavate kao vladarku i apsolutistu je samo Vaša pogrešna percepcija, Vi nemate ovlaštenje da se bavite spoljnom politkom - rekla je Vuliće i ponovila da Republika Srpska i Srbi ne žele ni Valentina Incka, ni Kristijana Šmita, niti bilo koga, već svoje političke predstavnike koji, uprkos svim iskušenjima, uspješno vode i predstavljaju svoju Republiku Srpsku i svoje građane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.