NA VIJEST O SMRTI

Prijatelji tuguju: Bolni oproštaj od Marija Pejića na društvenim mrežama

Pejić je preminuo danas u KCUS-u

Pejić: Bio autor brojnih naučnih radova. Arhiva

Piše: Ad. A.

15.3.2021

Brojne kolege i prijatelji na društvenim mrežama shrvani od bola opraštaju se od Marija Pejića, predsjednika Hrvatskog narodnog vijeća BiH, koji je danas preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.


Oproštaj prijatelja na društvenim mrežama. Facebook

Pejić je rođen u Sarajevu 1977. godine, gdje je završio osnovnu školu, dok je u Zagrebu završio gimnaziju. Na sarajevskom univerzitetu diplomirao je sociologiju na Fakultetu političkih nauka. Tu je završio i postdiplomski studij te je stekao zvanje magistra  komunikoloških nauka - smjer odnosi s javnošću, a potom je i doktorirao.

Tokom karijere bio je direktor Medijskog centra HKD Napredak, radio stanice Vrhbosna, Bosanskog kulturnog centra i BHT1.



Oproštaj od Pejića na društvenim mrežama. Facebook

Također, bio je i član Poslovodnog odbora BHRT-a i Programskog vijeća Upravnog odbora BHRT-a. Od 2018. je bio jedan od urednika na Federalnoj televiziji.Istakao se i kao član Crkvenog medijskog odbora za doček pape Franje u BiH.


Oproštaj od Pejića na društvenim mrežama. Facebook

Bio je član je Hrvatskog društva za znanost i umjetnost BiH, Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 i drugih nevladinih organizacija.

Napisao je veliki broj naučnih i stručnih knjiga i radova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.