REAKCIJE

Gasal-Vražalica: Preskočio ih Srle kao Blanka Vlašić bez motke, Konaković zna zašto mu je dao tu poziciju na listi

Vraćanje duga NiP-u preko Bogića je dno dna i ništa ga ne može oprati

Vražalica: On je tu gdje jest baš zahvaljujući NiP listi. Arhiv

A. J.

25.3.2021

Maja Gasal-Vražalica, direktorica Akademije za žene i bivša državna zastupnica Demokratske fronte, oglasila se na društvenim mrežama nakon jučerašnjih dešavanja na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva nakon koje je Bogić Bogićević odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva.

- Onda je kao problem Srđan koji je zaposlen i čija supruga zaposlena ne znam ni ja gdje, ali valjda u režiji suprotnog tabora, a oni su bili oboje zaposleni, u istoj režiji, i kad je osvanula slika Konakovića i Srdića sa naslovom o jačanju stranke s novim kadrovima ili tako nekako. Tad informacija o njemu i njegovoj supruzi nije bila relevantna. I onda je taj isti završio na listi NiP-a Novo Sarajevo, preskočio ih sve kao u bajci pred spavanje, opet u nečijoj režiji i eto sad problem. Pa, on je tu gdje jest baš zahvaljujući NiP listi i nismo baš svi tokmaci niti dementni. Baš je recept identičan skoro u svim strankama -  hajmo pričat priču samo s kraja - napisala je Gasal-Vražalica.


Ulazi u stranku sa mirazom

Nedugo zatim ponovo se oglasila na Facebooku.


- Srđan Srdić je na NiP listi za OV Novo Sarajevo bio na poziciji broj 22. Kad je prešao, odnosno postao članom NiP-a javnosti se predstavilo kao potencijal koji će još dodatno ojačati stranku. Tada je Srđan bio još u mandatu i dakle ulazi u stranku sa mirazom i još prihvati poziciju na listi (22) koja nimalo ne obećava. On zna zašto je prihvatio kao i što lider NiP-a zna zašto mu je dao nimalo obećavajuću poziciju na listi. Konta, neka te, Srbin i jesi, mi hoćemo da budemo zastupljeni pojedincima/kama iz drugih etnija, ali nećeš ti nigdje proći dok ovaj drugi u sebi konta kako će ih sve iznenaditi. I zaista, preskočio ih Srle kao Blanka Vlašić bez motike, sa 22 pozicije završi Srle na 1. Uđe u OV NS. Kad su to vidjeli NiPovci kontaju sta sad, ovaj ili fakat ima kapital u biračima ili je Trojanski konj - piše Gasal-Vražalica.

Takvu odluku dobio na tacni

Potom nastavlja:


- I umjesto da ga zadrže, da odrade to da ga zadrže unutar NiP-a, da mu daju tamo neku funkciju unutar rukovodstva OV NS, jer je cilj veći, a to je izbor Bogića, oni ga odmah nabiju nogom i isključe iz stranke. Nabijanje su mogli ostaviti za kasnije, nakon izbora gradonačelnika i rukovodstva GV. Dakle, sve priče oko toga zašto je Srle izbačen iz NiP-a i kako je to bio ispravan potez, ako nikad danas se pokazao sasvim suprotnim. Očekivati u političkoj (ne)kulturi koju živimo već 3 decenije da se ranjena srna ne sjeti svega toga i ne odradi što je odradila danas je onako na nivou crtanog filma. Samo se nadam da ni sam Srle više neće imati podršku kod birača koju je dosad imao, jer vraćanje duga NiP-u preko Bogića je dno dna i ništa ga ne može oprati. Znati da gradonačelnik i predsjedavajuci GV ne mogu biti iz istog naroda, a prihvatiti kandidaturu je odlika jadnika, ali treba znati da je Srle mogućnost za takvu odluku dobio na tacni zahvaljujuci listi NiP-a i praksi uzimanja "kadrova", osobito sa mirazom i stavljanje na listu bez da se upoznaju kroz rad u stranci - napisala je Gasal-Vražalica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.