JAVIO SE IZ AUTOMOBILA

Konaković izmijenio status o "genetski predodređenom" Jasminu Ademoviću

Kazao je da je upotrijebio tu konstrukciju jer zna da u krvi sina Kemala Ademovića „ima dovolno hrabrosti da se sa ovakvim problemima i pritiscima nosi“

Konaković se obratio videoporukom: Korigirat ću status. Printscreen

Piše: A. J.

26.3.2021

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković obratio se na Facebooku pojasnivši svoj status o izboru gradonačelnika Sarajeva u kojem je za gradskog vijećnika Jasmina Ademovića, sina Kemala Ademovića, kazao da je „genetski predodređen“ za bitku u Gradskom vijeću Sarajeva.

- Većina ljudi kaže da je razumjela poruku. Ali normalno, iz kuhinje koja je uznemirena, koja zbog činjenice da gubi vlast, bjesomučno pokušava iz naših zareza i poruka izvuči nešto nelogično i netačno, stiže pokušaj interpretacije da ta genetska predodređenost ima veze sa ovom vrstom genetske predodređenosti kojoj na političkoj sceni svjedočimo. Ta stvar je izvučena iz konteksta, promijenit ću je u svom Facebook statusu da ne bi zbunjivala ove časne, iskrene i poštene ljude koji znaju šta ova naša časna borba znači – naveo je Konaković.


Za tu vrstu borbe bas jednog od Ademovica...

Objavljuje Elmedin KonakovicPetak, 26. ožujka 2021.

Kazao je da je upotrijebio tu konstrukciju jer zna da u krvi sina Kemala Ademovića „ima dovoljno hrabrosti da se sa ovakvim problemima i pritiscima nosi“.


U međuvremenu je Konaković izmijenio svoj status.

Prvobitno napisanu rečenicu: "I zato je dobro da smo odabrali genetski predodređenog Ademovića", Konaković je zamijenio rečenicom: "I zato je dobro da smo odabrali, za tu vrstu borbe, baš jednog od Ademovića".

U statusu više nema "genetski predodređen". Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.