PRENOSIMO

"Večernji list": Brat Selme Cikotića pokrenuo harangu na kardinala Puljića

Izvjesnog gospodina Danka Puljića, koji je predstavljen kao kardinalov bratić – sin kardinalova brata i koji je u Travniku promijenio vjeru, vrhbosanski nadbiskup osobno ne poznaje , kazali su iz Vrhbosanske nadbiskupije

Večernji list

Aljo ef. Cikotić iz džemata Kalibunar

Foto: Arhiv


Na društvenim mrežama i pojedinim portalima objavljena je informacija da je u Travniku, u džamiji u Kalibunaru, održana svečanost povodom prelaska na islam Danka Puljića, novodnog bratića kardinala Vinka Puljića.

Prvi koji je pohvalio i potvrdio laž da je bratić kardinala Vinka Puljića, Danko Puljić, prešao na islam je Aljo ef. Cikotić iz džemata Kalibunar, brat SDA-ovog ministra sigurnosti BiH Selem Cikotića, piše Večernji list u današnjem printanom izdanju. 

- Za efendiju Cikotića još prije 11 godina, kada su vehabije izvršile teroristički napad na Policijsku postaju Bugojno i ubili policajca Tarika Ljubuškića, tadašnja emisija "60 minuta" Federalne TV objavila je kako je "široko otvorio vrata svoje džamije vehabijama", s tvrdnjom da se u toj džamiji regrutiraju borci koji se šalju u Afganistan u pomoć talibanima. Imam koji je jučer plasirao lažnu vijest tada je potvrdio da mu u džamiju dolaze vehabije i izrazio zadovoljstvo što "nikada nije bilo konfrontacije između vjernika dvaju različitih pristupa islamu u njegovu džematu", a teroristički napad na Policijsku postaju Bugojno okarakterizirao je kao čin umobolnog čovjeka kojeg su se vehabije odrekli jer je bio destruktivan za zajednicu - piše "Večernji list".

Podsjećamo, povodom ovih tvrdnji jučer su reagirali iz Vrhbosanske nadbiskupije.

- Izvjesnog gospodina Danka Puljića, koji je predstavljen kao kardinalov bratić – sin kardinalova brata i koji je u Travniku promijenio vjeru, vrhbosanski nadbiskup osobno ne poznaje i zajedničko im je jedino prezime. U Bosni i Hercegovini postoji više loza Puljića te kardinalu Vinku nije poznato da su on i spomenuti gospodin u bilo kakvom srodstvu, a sigurno nisu bliži rod - naglašeno je u saopćenju.

Dodaje se da je isto tako "gnusna laž" da je sestra kardinala Puljića prije 20 godina prešla na islam.

- Molimo sve novinare i medijske djelatnike da poštuju načela novinarske etike te da u javnosti ne plasiraju lažne, senzacionalističke i neprovjerene informacije - istakli su iz Vrbosanske nadbiskupije.

NA VRH

Podijeli članak na