AVAZ TV

Nermin Nikšić u "Crvenoj olovci": Sebija Izetbegović treba dati ostavku

SDP će sutra predstaviti svoj "non - paper", otkrio je ekskluzivno predsjednik ove stranke

Gost "Crvene olovke" je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić. Avaz

Piše: A. K.

5.5.2021

Gost druge emisije "Crvena olovka" je Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), dugogodišnji političar i bivši premijer Vlade Federacije BiH. 

Nikšić je, između ostalog, prokomentirao moguću saradnju sa opozicijom u Republici Srpskoj, ko očekuje da će formirati vlast 2022. godine, da li takozvana sarajevska trojka može da opstane do izbora, kako gleda na moguću kandidaturu Elmedina Konakovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

U toku intervjua, Nikšić je ekskluzivno otkrio za "Avaz TV" da će Socijaldemokratska partija na pres konferenciji zakazanoj sutra otkriti svoj "non-paper". 

Na pitanje voditeljice i urednice Helene Javor - Ibrahimbegović kako komentira činjenicu da je danas 13 anesteziologa dalo otkaz na KCUS-u, Nikšić je prokomentirao "da živimo u pravnoj državi cijela Uprava KCUS-a bi bila primorana dati ostavku".

- Svi putevi vode prema direktorici Sebiji Izetbegović. Činjenica da su pojedinci zaradili na nabavljenim respiratorima je poražavajuća, ali je još gore to da je ona svjesno delegirala da se ti isti respiratori stave u funkciju. Ipak su u pitanju brojni ljudski životi - izjavio je Nikšić. 

Drugo izdanje emisije "Crvena olovka" pogledajte večeras u 20:00 sati na portalu "Avaza". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.