ČAPLJINA

Mještani Zvirovića zbog prašine blokirali cestu, ogorčeni na firmu koja gradi autoput

Mještani kažu da je ova firma, bez saglasnosti "Autocesta FBiH" napravila alternativni put sa kojeg se širi prašina

Okupljanje je završeno danas oko 13:30 sati. Čapljinski portal

A. J.

19.5.2021

Mještani Mjesne zajednice "Zvirovići" u Čapljini jutros su blokirali saobraćaj kroz njihovo naselje zbog prašine koja nastaje prilikom izgradnje autoputa.

Kažu kako ne mogu normalno živjeti i tvrde da niko ne brine za njihovo zdravlje.

Kako piše Čapljinski portal, žale se da ne mogu uzgajati voće i povrće, baviti se poljoprivredom, zarađivati, provoditi vrijeme na otvorenom u svojim vrtovima ispred kuće…

Iz MZ "Zvirovići" više puta obavijestili su izvođače radova, firmu "China State Construction Engineering Corporation Limited", da pronađu rješenje, ali se to nije dogodilo.

Mještani kažu da je ova firma, bez saglasnosti "Autocesta FBiH" napravila alternativni put sa kojeg se širi prašina.

Navode kako je današnji protest protekao bez problema te da su vozači imali razumijevanja za njihove probleme i upućivali se na alternativne pravce.

- I uz ovo sve želimo dodati da imamo informacije, a koje ćemo iznijeti kroz medije i potkrijepiti dokumentacijom, da sve rade bez suglasnosti Autocesta i da je sve bespravno – sve aktivnosti oko cesta, vode, telekomunikacija - rekli su mještani za Čapljinski portal.

Okupljanje je završeno danas oko 13:30 sati, a mještani su kazali da će nastaviti s blokadom i narednih dana, sve dok se ne riješi njihov problem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.