AVAZ SAZNAJE

Skandalozno: Prekoreda se vakcinisali sestra i zet Bakira Izetbegovića te Fikret Prevljak

Dok građani BiH dobivaju vakcine "na kapaljku", prvi do Bakira "došli na red", prije građana starijih od 75 godina

Piše: Ema Maslo

24.5.2021

Sabina Berberović i brat Bakir Izetbegović - Avaz
Mirsad Berberović - Avaz
Fikret Prevljak - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Dok građani BiH dobivaju vakcine "na kapaljku", mimo svih protokola za vakcinaciju, 12. maja u Zetri vakcinisali su se sestra i zet lidera SDA Bakira Izetbegovića, Sabina i Mirsad Berberović, saznaje "Avaz".

Osim njih, taj dan vakcinisao se i predsjednik Kantonalnog odvora SDA Fikret Prevljak. Prema dokumentaciji, oni su primili "Pfizerovu" vakcinu protiv COVID-19. Prema dokumentaciji, na spisku imuniziranih građana nalaze se još neki građani koji imaju ispod 75 godina, a među njima je svakako najinteresantniji bračni par Berberović.

Sabina i Mirsad Berberović vakcinisali se 12. maja. Avaz

- Na redu za vakcinaciju tada su bili oni iz prioritetne grupe, odnosno građani stariji od 75 godina - kazao je izvor "Avaza".

Skandalozna je informacija da su članovi porodice lidera SDA i jedan od čelnika ove stranke "došli na red" prije mnogih iz prioritetne grupe građana. 

Podsjetimo, velike su gužve bile proteklih dana pred Olimpijskom dvoranom Zetra gdje su nastariji građani primali vakcine koje su, u najvećoj mjeri, donirane BiH.


I Fikret Prevljak se vakcinisao preko reda. Avaz

Prema riječima nadležnih, gužve su se stvarale zbog toga što se javljaju nesuglasice i nesporazumi oko termina. Sa druge strane, dok sindikati novinara, policije i radnika zaposlenih u trgovinama apeluju da oni također budu na listi prioriteta za vakcinaciju, dokumenti koji su u posjedu "Avaza" pokazuju i da se najbliži do Bakira vakcinišu i mimo prioritetnih grupa i mimo redova u Zetri.

Ministar zdravstva KS Haris Vranić prethodnih dana objavio je da je bilo neregularnosti prilikom vakcinacije te da će se izvršiti sve provjere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.