ZABRINUTA

Kćerka ratnog zločinca Radovana Karadžića: Ne znamo ništa o njemu od jučer, čekamo da se opet javi

Sve što su mogli da nam zakomplikuju da ga vidimo to su i uradili, kazala je Sonja Karadžić

Fu. M.

Sonja i Radovan Karadžić

Foto: Agencije


Sonja Karadžić-Jovičević, kćerka ratnog zločinca, oglasila se povodom njegovog zdravstvenog stanja i iznijela do sada nepoznate detalje.

Karadžić-Jovičević kaže da porodica opravdano sumnja u dobre namjere prema Karadžiću i da je njegovo naglo prebacivanje u Englesku samo dokaz da se sve radi kako bi mu se navodno  zagorčao život.

- Ne znamo ništa o njemu od jučer. Čekamo da se opet javi. Neizvjesnost nas uništava u čekanju Radovanovog poziva - kazala je.

Ona kaže da sad ima već 15 mjeseci kako ga porodica nije posjetila i vidjela i da je to najduži period od kada je u zatvoru da ga nisu vidjeli.

- Sve što su mogli da nam zakomplikuju da ga vidimo to su i uradili. Prebacivanje u Englesku je potez kako bi ga dodatno odvojili od porodice jer je to zemlja za koju treba viza. Na to sve strane diplomate likuju po Twitteru jer je Radovan prebačen u Englesku što je sramota i skandalozno - kaže Sonja, prenosi Happy TV.

Ona ističe i da se onemogućavanjem da u Englesku prebaci dokumenta i knjige na kojima radi jasno vidi da se sve čini da mu se zagorča život.

- Plašimo se da će samo biti gore po Radovana jer sve ukazuje na to - istakla je kćerka ratnog zločinca.

Više o temi Radovan Karadžić

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na