VEČERNJAKOV PEČAT

Iguman Danilo Pavlović: Dijalog, suživot, međusobna ljubav je nešto na što nas poziva evanđelje i ljudskost koju imamo

Sve je mnogo lijepo, a ja sam nagrađen za ovo što ste čuli, za međureligijski dijalog, suživot, suradnju i ja sve to što radim 20 godina kao svećenik

E. T. / Večernji.ba

Iguman Danilo Pavlović

Foto: Večernji


Časna sestra Blanka Jeličić i muallima Šejla Mujić-Kevrić su igumanu Danilu Pavloviću uručile su Pečat u kategoriji Religija.  

- Čast nam je večeras proglasiti pobjednika ove iznimno vrijedne nagrade koja se odnosi na međurel dijalog - kazale su. - Vrlo mi je drago da mogu govoriti, naročito nakon ovakve najave i ovakvog uručenja nagrade. Ja bih danas trebao kazati hvala svima, hvala Večernjaku za nominaciju, hvala onima koji su me izabrali, i hvala s. Blanki i Šejli koje su mi uručile nagradu. 

Sve je mnogo lijepo, a ja sam nagrađen za ovo što ste čuli, za međureligijski dijalog, suživot, suradnju i ja sve to što radim 20 godina kao svećenik, radim ne misleći da je to nešto veliko. Mislim da su to stvari na koje smo svi pozvani. Dakle, dijalog, suživot, međusobna ljubav je nešto na što nas poziva evanđelje i ljudskost koju imamo u sebi. 

Hvala svima na tome što ste me prepoznali kao takvog i ja zaista se trudim da to i budem. Nadam se da će me Gospod nagraditi da tako i svoj život završim u čežnji i nadi da ćemo svi živjeti u međusopbnoj ljubavi i poštovanju - rekao je iguman Danilo Pavlović.

NA VRH

Podijeli članak na