NAKON NAPADA

Muškarac koji je prijetio Senadu Hadžifejzoviću predat Tužilaštvu KS

Nakon što ga u zakonskom roku od 24 sata ispita postupajuća tužiteljica, odlučit će o daljnjim mjerama prema osumnjičenom

Priveden u Tužilaštvo KS. Avaz

Piše: M. Aš. - B. C.

29.5.2021

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, osumnjičeni za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti predat je u nadležnost Tužilaštva KS

- Nakon što ga u zakonskom roku od 24 sata ispita postupajuća tužiteljica, odlučit će o daljnjim mjerama prema osumnjičenom, navela je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Riječ je o Abdulahu Hajdareviću koji je jutros je uhapšena u Sarajevu nakon prijetnji Face TV-u i njenom osnivaču i uredniku Senadu Hadžifejzoviću.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo je rečeno za "Avaz" da je Hadžifejzović sarajevskoj policiji prijavio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti.

- Postupajući po navedenoj prijavi policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su pronašli i uhapsili osobu inicijala A. H. rođen 1981. godine iz Sarajeva, te je isti smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - kazao je za "Avaz" glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.