MUP KANTONA SARAJEVO

Policajci koji su uhapsili novinarku Nidžaru Ahmetašević diciplinski će odgovarati

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provelo je unutrašnju istragu

Ahmetašević: Brutalno privedena na Grbavici. Arhiva

B. C.

1.6.2021

Vezano dešavanja od 6. marta kada je na Grbavici uhapšena novinarka i aktivistica Nidžara Ahmetašević, iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćio je da je unutrašnjom kontrolom utvrđeno da su policajci počinili težu povredu službene dužnosti

- Odjeljenje za unutrašnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provelo je unutrašnju istragu povodom događaja od 06.03.2021.godine i istom je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da su oba policijska službenika Treće PU, PS Novo Sarajevo, koji su intervenisali u predmetnom događaju, počinili težu povredu službene dužnosti propisanu članom 103. stav 1. tačke a) Zakona o policijskim službenicima Kantona Sarajevo ("Neizvršavanje, nesvjesno, neblagovremeno ili nepažljivo izvršavanje službenih zadataka")- saopćeno je iz MUP.a Kantona Sarajevo.


Počinili težu povredu službene dužnosti. Arhiva

Izvještaj o sprovedenoj unutrašnjoj istrazi dostavljen je u dalju nadležnost disciplinskom tužiocu u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo, radi podnošenja zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka i utvrđivanja disciplinske odgovornosti policijskih službenika pred nadležnom disciplinskom komisijom.

- O provedenoj istrazi upoznat je i Odbor za žalbe javnosti Skupštine Kantona Sarajevo koji je na svojoj redovnoj sjednici održanoj juče, 31.05.2021. godine, potvrdio ocjenu navedenu u predmetnom izvještaju- navodi se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.