STAVOVI

Nović: Utopija je govoriti o nezavisnosti radne grupe za izmjene Izbornog zakona BiH

Sve sam bliže stavu da dobar dio domaće, ali i međunarodne, javnosti želi status quo, rekao je Nović

Srna

Nović smatra da radna grupa sigurno ne bi bila formirana da se htjelo uraditi nešto krupnije na promjeni Izbornog zakona

Foto: Arhiv


Čista je utopija govoriti o nezavisnosti Interresorne radne grupe za izmjene Izbornog zakona BiH, tvrdi član ove grupe i delegat SNSD-a u Domu narode Parlamenta BiH Sredoje Nović.

- Šta je to u BiH nezavisno? Prosto je nevjerovatno da neko o tome danas razmišlja. Posebno Interresorna radna grupa, jer su nju formirale političke partije - rekao je Nović.

On je dodao i da nije problem ni nezavisnost, već šta se želi u BiH - da li se želi napraviti korak naprijed ili održavanje statusa quo.

 -Sve sam bliže stavu da dobar dio domaće, ali i međunarodne, javnosti želi status quo - izjavio je Nović za "Glas Srpske".

Nović je naveo i da nema nikakve dileme da pojedini ambasadori očigledno nisu uspjeli da objedine, prikupe i zajedno sa liderima političkih partija u BiH postignu konsenzus o izmjenama i dopunama Izbornog zakona, jer da su to uspjeli nikada ne bi pozdravili formiranje Interresorne radne grupe.

Prema njegovim riječima, stalno insistiranje, što međunarodne zajednice, što opozicije i dijela vlasti da se u radnu grupu uključe članovi Centralne izborne komisije vodi tu stvar u propast.

Nović smatra da radna grupa sigurno ne bi bila formirana da se htjelo uraditi nešto krupnije na promjeni Izbornog zakona, već bi se lideri u BiH veoma lako dogovorili o tri, pet ili deset promjena.

NA VRH

Podijeli članak na