STAVOVI

Nović: Utopija je govoriti o nezavisnosti radne grupe za izmjene Izbornog zakona BiH

Sve sam bliže stavu da dobar dio domaće, ali i međunarodne, javnosti želi status quo, rekao je Nović

Nović smatra da radna grupa sigurno ne bi bila formirana da se htjelo uraditi nešto krupnije na promjeni Izbornog zakona. Arhiv

Srna

4.6.2021

Čista je utopija govoriti o nezavisnosti Interresorne radne grupe za izmjene Izbornog zakona BiH, tvrdi član ove grupe i delegat SNSD-a u Domu narode Parlamenta BiH Sredoje Nović.


- Šta je to u BiH nezavisno? Prosto je nevjerovatno da neko o tome danas razmišlja. Posebno Interresorna radna grupa, jer su nju formirale političke partije - rekao je Nović.



On je dodao i da nije problem ni nezavisnost, već šta se želi u BiH - da li se želi napraviti korak naprijed ili održavanje statusa quo.


 -Sve sam bliže stavu da dobar dio domaće, ali i međunarodne, javnosti želi status quo - izjavio je Nović za "Glas Srpske".


Nović je naveo i da nema nikakve dileme da pojedini ambasadori očigledno nisu uspjeli da objedine, prikupe i zajedno sa liderima političkih partija u BiH postignu konsenzus o izmjenama i dopunama Izbornog zakona, jer da su to uspjeli nikada ne bi pozdravili formiranje Interresorne radne grupe.


Prema njegovim riječima, stalno insistiranje, što međunarodne zajednice, što opozicije i dijela vlasti da se u radnu grupu uključe članovi Centralne izborne komisije vodi tu stvar u propast.


Nović smatra da radna grupa sigurno ne bi bila formirana da se htjelo uraditi nešto krupnije na promjeni Izbornog zakona, već bi se lideri u BiH veoma lako dogovorili o tri, pet ili deset promjena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.