KANTONALNI ODBOR SARAJEVO

Samo SBB na čelu s Radončićem jedina je alternativa građanima

Već imamo mlad i potentan tim, a jaki možemo biti samo s Radončićem na čelu, rekao je Mirvad Kurić

Mirvad Kurić i Fahrudin Radončić. SBB

A. Ka.

18.6.2021

Kantonalni odbor SBB-a Sarajevo smatra da predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić treba i dalje ostati na predsjedničkoj poziciji u SBB-u i nema pravo da se jednostrano povuče ispred tima koji je stvorio i dao nadu građanima, saopćeno je danas. 

Kantonalni odbor smatra da je Radončić itekako potreban, kako na čelu SBB-a, tako i Bosni i Hercegovini i Bošnjacima kao narodu.

- Od najave predsjednika Radončića na televiziji N1 da razmišlja da prepusti predsjedničku poziciju, kao povjerenik SBB-a za Kanton Sarajevo dobio sam stotine poziva od članova i građana koji traže da Radončić ostane predsjednik. Moram reći da se slažem sa svima, jer je on lider s velikim ličnim i političkim kapacitetom i u ovako složenim okolnostima u našoj zemlji i regionu itekako nam je potreban. Također, ljudi su 2009. godine, kada je SBB osnovan, krenuli za Radončićem i u njemu su vidjeli nadu za izlazak iz lošeg stanja u zemlji te zbog toga želimo da nas on i dalje vodi – rekao je povjerenik SBB-a za Kanton Sarajevo Mirvad Kurić.

Nadalje, kako navode iz Kantonalnog odbora, u ovom trenutku općeg beznađa - kako u Sarajevu, tako i u cijeloj državi - ne postoji ozbiljna i kreativna alternativa aktuelnoj vlasti.

- Samo SBB na čelu s Radončićem, koji nisu remetilački, nego faktor koji ujedinjuje sve strane u BiH, opcija je koja građanima može biti jedina alternativa. Već imamo mlad i potentan tim, a jaki možemo biti samo s Radončićem na čelu, jer smo prije deset godina i krenuli za njime i zbog njega je većina i ušla u politiku i krenula putem alternative neuspješnoj dinastičkoj vlasti – naglasio je Kurić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.