SKANDAL

Video / Sramotno: Dok su spuštali nevine žrtve u kabur u Vlasenici, komšije se veselile uz trubače

Dok su za duše nevinih žrtava učene dove i Fatihe i dok su spuštane u kabur, komšije Srbi su se uz trubače veselili na svadbi

E. T. / FTV

S jedne strane trubači i slavlje, s druge dženaza nevinim žrtvama

Foto: FTV / AVAZ


Na šehidskom mezarju Rakita u Vlasenici klanjana je 17. kolektivna dženaza, a svoj vječni smiraj poslije 29 godina pronašli su Seida Ahmetović (1966.), Avdo Kuljančić (1973.), Kada Saračević (1909.), Mehmed Sitarević (1936.), Hasib Malčinović (1972.) i Avdo Hodžić (1929.).

Dok su za duše nevinih žrtava učene dove i Fatihe i dok su spuštane u kabur, komšije Srbi su se uz trubače veselili na svadbi. O tome su novinari obavijestili službenike Policijske uprave Vlasenica, smatrajući da je to anticivilizacijski čin, ali su dobili odgovor kako organizacija svadbi nije u njihovoj nadležnosti.

U videu koji je objavio portal Federalne televizije, vide se i čuju trubači. 

Dženazu-namaz predvodio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, koji je prisutnim Vlaseničanima rekao kako je njihova obaveza da govore istinu i da se za duše nevinih žrtava bore tako što će svojim izjavama doprinijeti da se svaki potencijalni zločinac nađe pred sudom.

NA VRH

Podijeli članak na