CRNOGORSKA PARLAMENTARKA

Vuksanović-Stanković: Crna Gora neće biti dio "srpskog sveta", Dodik je u sukobu sam sa sobom

Srbija je usvojenom Rezolucijom priznala da je u Srebrenici izvršen genocid, kazala je

Draginja Vuksanović - Stanković. Screenshot

Piše: A. K.

10.7.2021

Crnogorska parlamentarka Draginja Vuksanović-Stanković gostovala je u programu Face televizije. Kako je kazala, nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici doživjela je neprijatnosti. 

- Pretresali su me i vrijeđali na nacionalnoj osnovi. Srbija nije demokratska država. Ne želimo Crnu Goru niti region u kojem će se buditi duhovi velikodržavnih projekata i čvrsto se suprotstavljamo tome. „Srpskog sveta“ neće biti. Srbija je usvojenom Rezolucijom priznala da je u Srebrenici izvršen genocid. Crna Gora neće biti dio "srpskog sveta". Ono što svima treba biti jasno je da je u Srebrenici počinjen genocid.To nije političko, već civilizacijsko pitanje - kazala je.

Osvrnula se i na izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika kojima negira genocid.

- On je u sukobu sam sa sobom. Prije je izjavio da se u Srebrenici dogodio genocid, sad dozvoljava sebi da neko drugi manipuliše sa njim i kaže da se nije dogodio. Zvanična Srbija isto smatra - kazala je i dodala da se oni koji imaju ovakve izajve ne žele suočiti s istinom i da želi da vidi demokratsku Srbiju.

- Ovakva Srbija destabilizuje region. Mi u Crnoj Gori to nećemo dozvoliti - naglasila je.

Dodaje kako je svijetla tačka za Crnu Goru to što je članica NATO-a. 

- Crna Gora se nalazi u pat poziciji. Imamo blokadu sistema. Vlada ne može da radi svoj posao. DF ne želi Vladu na čijem će Čelu biti Krivokapić. Ukoliko ne dođe do dogovora mogući vanredni izbori. Jedina moguća rekonstrukcija Vlade je da ključnu poziciju zauzme DF. Onda bismo imali Vučićevu Vladu. To bi bilo neprihvatljivo. DF najviše strahuje od DPS-a - kazala je, između ostalog, Draginja Vuksanović-Stanković za Face televiziju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.