DŽENANOV OTAC

Muriz Memić: Dalida Burzić mi je rekla da ga nije htio ubiti, da je bilo naguravanje

Doktor Čeljo je rekao ne dolazi u obzir saobraćajna nesreća, kazao je Memić

Memić: Neću stati, to sam obećao građanima. M. Haskić

Piše: L. Memčić

28.7.2021

Muriz Memić, otac rahmetli Dženana Memića, na današnjoj press-konferenciji povodom jučerašnje oslobađajuće presude na Vrhovnom sudu FBiH u slučaju protiv Ljube i Bekrije Seferovića, kazao je da su svojom borbom koja traje pet i po godina pokazali da ne treba trpiti.

- Na dan mog prijema u Kantonalnom tužilaštvu 2016. godine, Dalida Burzić je pokazala svoju silu. Rekla mi je da ga nije htio ubiti i da je to bilo naguravanje koje je eskaliralo. Doktor Čeljo je rekao ne dolazi u obzir saobraćajna nesreća. Jučer je Vrhovni sud rekao da Tužilaštvo nije ni jednim dokazom i vještačenjem dokazalo da se radi o saobraćajnoj nesreći. Sve su pokušali, ali na kraju Vrhovni sud je donio takvu odluku. Ja bih volio da od danas prestanemo pričati o saobraćajnoj nesreći. Trebamo raditi na tome da odgovaraju odgovorni za ubistvo - rekao je Memić.

Dodao je kako očekuje da će se istraga nastaviti i da to više niko ne može zaustaviti.

- Smiješna je prijava protiv Gordane Tadić. Mnogo teža prijava je bila protiv Dalide Burzić. Alena Kurspahić i njen zamjenik su u našoj prijavi. On nam je prizao da je imao pritiske. Rekao je da će napustiti tužilaštvo, a nije ga napustio. Neću stati, to sam obećao građanima - rekao je Memić.

Najavio je i velike proteste u septembru.

Na današnjoj press-konferenciji obratio se i Ifet Feraget, advokat Memića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.