SARAJEVO

Njemačka humanitarna organizacija ASB donirala tri CTG aparata Općoj bolnici

Vrijedni medicinski aparati služe za monitoring trudnica i za nadzor u porodu i bit će instalirani na Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo

S uručenja donacije. Opća bolnica

Fena

28.7.2021

Direktor Njemačke humanitarne organizacije Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) za jugoistočnu Evropu Elmir Bojadžić danas je uručio Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” tri  CTG aparata u vrijednosti od 22.840 KM.

Finansijska sredstva za ovu donaciju su osigurana iz saveznog budžeta Njemačke, a posredstvom ambasade ove zemlje u Sarajevu.

Vrijedni medicinski aparati služe za monitoring trudnica i za nadzor u porodu i bit će instalirani na Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo, u čije ime se donatorima zahvalila dr. Armina Rovčanin - Osmanović, specijalista ginekologije i dr. Jasmina Šlaku, šefica pedijatrije - saopćeno je iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

U saopćenju se navodi da je humanitarna organizacija ASB pomagala Općoj bolnici i u prethodnom periodu, tokom trećeg vala pandemije, donacijom lijekova za pacijente oboljele od koronavirusa kao i donacijom zaštitnih maski za medicinsko osoblje.

Njemačka je od početka pandemije ASB-u odobrila oko 430.000 eura za podršku medicinskom sektoru u BiH, na čemu se direktor ove humanitarne organizacije  danas posebno  zahvalio, te je  najavio isporuku medicinske opreme bolnicama u Mostaru, Bihaću i Istočnom Sarajevu - saopćeno je iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.