VELEŽ

"Leteći Mostarac" Enver Marić o uspjehu voljenog kluba: Zaslužili su, neka se vesele i slave!

Podrška navijača, pozitivan duh, trud i rad recept su za uspjeh, kaže legendarni golman

Marić: Ponosan na ekipu Veleža. Avaz

Piše: Merjem Begović

1.8.2021

Fudbaleri Veleža plasirali su se u treće pretkolo Konferencijske lige nakon što su u dvomeču poslije boljeg izvođenja penala bili bolji od velikog grčkog AEK-a.

Legendarni „Leteći Mostarac“ Enver Marić, koji je u dresu Veleža odigrao više od 600 utakmica, ističe da je ovo jedan od najvećih uspjeha u historiji ovog kluba.


Značajna pobjeda

- Ova ekipa koja je igrala zasluženo je pobijedila i bolji su bili od AEK-a. A pogotovo što se tiče borbenosti, motivacije, pa i trčanja. Velež je u obje utakmice bio bolji od grčkog kluba - kazao je Marić za „Dnevni avaz“.

Nakon što se pristupilo izvođenju jedanaesteraca Velež je, predvođen fenomenalnim Bogdanovićem, koji je zaustavio dva šuta, slavio 3:2.

- U fudbalu nema favorita i može svako svakoga pobijediti i zato je uspjeh Veleža još veći. Pobijediti mnogo poznatiji klub, s puno većim finansijskim sredstvima, dokaz je da se sve može, ali je Velež pokazao pravo lice - rekao je Marić.

U razgovoru s Marićem prokomentirali smo i doček koji su navijači priredili „Rođenima“ u Mostaru.

- Mislim da se ispunio san svim tim igračima. Zaigrati u Evropi za njih puno znači i zasluženo su pobijedili. Treba da se vesele i slave - istakao je.


S utakmice u Atini. Avaz

Velika očekivanja

Veležova evropska bajka se nastavlja. Već u četvrtak, 5. avgusta, gostuju u švedskom Elfsborgu, a Marić kaže da je Velež spreman i očekuje dobre rezultate.

- Sada dolazi otrežnjenje, treba igrati prvenstvo u ponedjeljak i poslije toga dolazi utakmica protiv Šveđana, ali vjerujem da, ako Velež ponovi ove igre, može proći dalje. Treba vjerovati u to i podrška navijača je uvijek veoma bitna - optimistično je poručio.

Velež je nakon 33 godine ponovo zaigrao u Evropi i bacio na koljena i predstavnika Sjeverne Irske i veliki AEK iz Atine, a Marić kaže da su podrška navijača, pozitivan duh, trud i rad recept za uspjeh.

- Nadam se da će tako i ostati i puno se radujem i ja jer se ovo ne dešava svaki dan. Čestitam svim igračima, stručnom štabu i rukovodstvu kluba koji su u posljednje dvije-tri godine napravili veliki napredak te dokazali da se radom i zalaganjem može sve nadoknaditi - zaključio je Marić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.