PROVOZAO SE I FORTO

Počeo saobraćati voz od Željezničke stanice do Pazarića: Evo koliko će građane koštati vožnja

U vozu će važiti GRAS-ovi i Centrotransovi đački, studentski i penzionerski kuponi, kazao je ministar Šteta

Piše: S. Š.

9.8.2021

U saobraćaj pušten voz od Željezničke stanice do Pazarića - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

U saobraćaj je jutros pušten voz od Željezničke stanice do Pazarića

Među prvim putnicima su bili premijer Edin Forto, ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, načelnici Nermin Muzur, Semir Efendić i Hamdo Ejubović, te generalni direktor JP "Željeznice Federacije" BiH Enis Džafić.

- Uključivanje željeznica u saobraćaj od velikog je značaja za kvalitet života i očuvanje životne sredine. Omogućavanje građanima ove linije je prvi korak, a nadam se da ćemo u budućnosti unaprijediti ovu vrstu saobraćaja - kazao je premijer Forto.

Ministar Šteta istakao je kako je ova saobraćajna linija od velike važnosti jer stanovnici ovih općina više neće morati mijenjati vrste javnog prijevoza. 

- Vožnja od Pazarića i Hadžića trajat će dosta kraće, a stanovnici ovih općina neće više morati mijenjati vrste javnog prijevoza. Sada imaju voz. U vozu će važiti GRAS-ovi i Centrotransovi đački, studentski i penzionerski kuponi. Ovo je pokazatelj da kada razni nivoi vlasti rade zajedno i kada se interes građana stavi na prvo mjesto, lako se riješavaju stvari - rekao je ministar Šteta.

Cijena karata ovisit će od dužine vožnje, pa će građani u jednom pravcu za relacije od Željezničke stanice do Alipašinog mosta i Ilidže izdvojiti 2 KM, do Blažuja 2,20 KM, do Hadžića 2,50 KM i do Pazarića 3 KM. 

Cijena karata u dvosmjernom pravcu Željeznička stanica – Alipašin Most i Ilidža iznosit će 3,20 KM, dok će za dvosmjerni pravac Željeznička stanica - Blažuj iznositi 3,50 KM. Do Hadžića i nazad cijena će biti 4 KM, a na relaciji Željeznička stanica – Pazarić karta u dvosmjernom pravcu će iznositi 4,80 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.