PO NALOGU OPĆINSKOG SUDA

Iz čijeg kompjutera na KCUS-u je SIPA jučer izuzela podatke

Podaci izuzeti zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nesavjesno liječenje i zloupotreba službenog položaja

Ad. A.

KCUS: Izuzeti podaci sa servera

Foto: Avaz


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, 12. avgusta 2021. godine, u skladu sa naredbom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i naredbama Općinskog suda u Sarajevu, realizirali su operativne aktivnosti na području Sarajeva.

Operativne aktivnosti su provedene s ciljem pretresanja kompjuterskih sistema, servera koji su vlasništvo Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo i nalaze se u prostorijama Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a u svrhu izuzimanja svih podataka zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 229. stav (1) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine ,,Nesavjesno liječenje“ i iz člana 383. stav (1) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine ,,Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“.

O realizaciji navedenih naredbi bit će sačinjeni odgovarajući izvještaji, koji će zajedno sa privremeno oduzetim predmetima biti dostavljeni Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo i Općinskom sudu u Sarajevu.

Više o temi KCUS

DANAŠNJI DNEVNI AVAZ
Debevcov novi skandal

Više o:

KCUS SIPA
NA VRH

Podijeli članak na