TREBINJE

Dani Trebišnjice: Bajrić pobjednik skokova sa Kamenog mosta

Nadam se da će iz godine u godinu ova manifestacija biti sve veća i važnija za vaš grad, rekao je Dino Bajrić

Piše: P. Mucović

21.8.2021

Pobjednici su dobili novčane nagrade i diplome - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+20

Skokovima sa Kamenog mosta, sa skakaonice koja je napravljena specijalno za ovu priliku, večeras su završeni dvodnevni „Dani Trebišnjice“ u gradu podno Leotara.




Pobjedniku nagrada od 1.000 KM

Prvo mjesto i nagradu od 1.000 KM osvojio je Dino Bajrić iz Sarajeva, drugo mjesto i nagrada od 700 KM pripala je Evaldu Krnjiću iz Tuzi u Crnoj Gori, dok je trećeplasirani bio Igor Gudelj iz Trebinja kome je pripala nagrada od 500 KM.

- Osjećaj je predivan, vrijeme je bilo lijepo, dobri skokovi i puno ljudi što me baš pozitivno iznenadilo. Nadam se da će iz godine u godinu ova manifestacija biti sve veća i važnija za vaš grad - rekao je Dino Bajrić.

Iste utiske dijeli i drugoplasirani Evald Krnjić, koji je prvi put u Trebinju.

- Da nisam došao živio bih u neznanju, da postoji ovako lijep grad, samo na dva sata vožnje, a da ga nikad nisam posjetio. Nadam se da će se skokovi održavati i narednih godina i da ću doći ponovo u Trebinje - istakao je Krnjić.

Visina skoka 11 i po metara

Igor Gudelj, nekadašnji šampion skokova sa Kamenog mosta, ovog puta morao se zadovoljiti trećim mjestom.

- Otisnuti se sa skakaonice, koja visinu skoka produžuje na 11 i po metara, nije bilo jednostavno – i disciplina je primjerenija profesionalnim skakačima. Obično kažu, osvojiti drugo mjesto znači izgubiti prvo. Ali, u ovakvoj konkurenciji osvojiti treće mjesto, za mene je kao prvo da sam osvojio. Ovo je za mene posve novo iskustvo, rekao bih i nova disciplina. Ali uživao sam - nije krio zadovoljstvo postignutim Gudelj.

Skokove je ocjenjivao žiri, čiji je predsjednik bio proslavljeni skakač Lorens Listo, a članovi Petar Čolović, Želimir Popov-Magi, Dražen Šegrt i sekretar Sportskog društva „Leotar“ Boban Brnjoš.

Prethodno je danas organizovano takmičenje u vatrepolu i odbojci na vodi, gdje je najbolja ekipa u vatrepolu bila “Sharks”, dok je najbolja ekipa u odbojci na vodi bila ekipa OK “Ljubinje”. Njima je pripala nagrada po 150 KM.

Kategorija od 18 do 30 godina

U trci lađama u kategoriji od 18 do 30 godina najbolji je bio Maksim Vučinić. P. Mucović

Prethodnog dana organizovane su trke u vožnji lađama i kajacima.

U trci lađama u kategoriji od 18 do 30 godina najbolji je bio Maksim Vučinić, koji je bio najspretniji na rijeci i najbrže preveslao dužinu od oko 600 metara.

Njemu je za osvojeno prvo mjesto pripala novčana nagrada od 200 KM i diploma. U trci žena iznad 18 godina najbrža je bila Milica Bjelović, koja je osvojila 200 KM i diplomu. U kategoriji veterana, odnosno takmičara starijih od 30 godina, najbrži je bio Vladimir Stanić, kome je pripala nagrada od 200 KM i diploma.


Trka kajacima

U trci na 800 metara za djevojčice i dječake najbrži su bili Marija Kurtović i Momčilo Ninković. P. Mucović

Nakon lađa, organizovana je trka kajacima.

Na trci na 1.500 metara, na relaciji Kameni most-Jaz u Bregovima-Kameni most, ubjedljivo prvo mjesto pripalo je Aleksi Ninkoviću, kome je pripala novčana nagrada od 200 KM i diploma. U trci na 800 metara za djevojčice i dječake najbrži su bili Marija Kurtović i Momčilo Ninković.

Organizatori "Dana Trebišnjice" su Turistička organizacija i Društvo prijatelja Trebinja uz podršku Grada Trebinja, HET-a, Javne ustanove "Ekologija i bezbjednost", "Barki na Trebišnjici", Sportskog društva "Leotar", Sportskog ribolovnog društva "Trebinje", pivnice "Humsko" i kafića "La Kosta Bjanka".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.