USHIĆEN POSJETOM

Dodik sa tvorcem "Sputnjika": Građani RS masovno izabrali rusku vakcinu

Učinio je tako dobru stvar za čovječanstvo i to pripada rijetkim ljudima i zato je ovo danas veličanstvena i posjeta koja se ne dešava često, rekao je Dodik

Sa sastanka u Banjoj Luci. RTRS

A. J. / Srna

26.8.2021

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Banjoj Luci da se entitet Republika Srpska u borbi protiv koronavirusa masovno opredijelila za vakcinu "Sputnik V", te da mu je posebna čast ugostiti tvorca te vakcine profesora Aleksandra Gincburga.

Dodik je istakao da je Gincburg učinio veliki doprinos za čovječanstvo, razvijajući i dajući na upotrebu vakcinu ovu vakcinu.

- Učinio je tako dobru stvar za čovječanstvo i to pripada rijetkim ljudima i zato je ovo danas veličanstvena i posjeta koja se ne dešava često - rekao je Dodik novinarima nakon sastanka.

On je izrazio zadovoljstvo saznanjem da uvaženi profesor nije oklijevao kada je spoznao mogućnost da posjeti Banju Luku, banjalučki Univerzitet i RS.


- Stanovništvo RS-a se masovno opredijelilo za vakcinu 'Sputnik V' i imali smo veoma uspješnu saradnju sa kompanijama i vlastima u Rusiji da tu vakcinu obezbijedimo za naše građane - rekao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo jer je na sastanku bio u prilici i da čuje nove detalje u vezi sa novim sojevima virusa i mogućnostima da se efikasno reaguje u zaštiti od njih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.