ODGOVORIO VUKANOVIĆU

Nešić za "Avaz": Jedini sam imao hrabrosti da se oduprem Dodikovom režimu

Njemu je dosadno jer nema svoje političke partije i ostao mu je samo telefon da ide da snima i lažno optužuje, kazao je Nešić

Nenad Nešić. Avaz

Piše: Fu. M.

2.9.2021

Nebojša Vukanović nema šta da radi, dosadno mu je, pa me optužuje da sam blizak sa Miloradom Dodikom, kazao je to u reakciji za „Dnevni avaz“ lider DNS-a Nenad Nešić, nakon današnjih optužni Vukanovića.

Naime, Vukanović je na svom blogu optužio Nešića da blisko sarađuje sa liderom SNSD-a a na štetu opozicije u Republici Srpskoj.

- Nisam blizak sa gospodinom Dodikom. Želim da vas podsjetim da sam upravo ja prvi rekao ne Dodiku za određene poteze. Prvi sam smogao hrabrosti i mudrosti da se oduprem ovakvom režimu u Republici Srpskoj. Lično sam pretrpio, kao i DNS obrušavanje Dodika na nas.  Svi znaju kroz šta je DNS prošao u posljednje dvije godine upravo zato što smo imali svoj stav. Znate šta se desilo kada smo donijeli odluku da istupimo iz koalicije sa SNSD-om. Danas mene neko da optuži da sam blizak sa Dodikom je ravno ludilu – kazao je Nešić.

Ističe da posljednje izjave i potezi Vukanovića najbolje idu u prilog upravo Miloradu Dodiku.

- Ono što je najbitnije jeste da narod u RS-u očekuje jedinstvo opozicije, a ne da se dodatno dijelimo. Očekuju ljudi promjene a one se mogu desiti samo jedinstvom. Bojim se da ovo što Vukanović radi, radi upravo u interesu Dodika i vladajuće partije u RS-u. Bilo kakve podjele u opoziciji odgovaraju samo Dodiku – naglašava Nešić.

Na kraju je dodao da je upravo Vukanoviću više puta pružio ruku i pomogao mu.

- Gospodinu Vukanoviću sam prešao preko mnogih stvari u kojima inače nikom ne bih prešao, a sve u interesu naroda u RS-u. Svaki put sam mu pružio ruku i oprostio mu. Prvi sam ustao kada je bio uhapšen i tražio da se pusti na slobodu.  Njemu je dosadno jer nema svoje političke partije i ostao mu je samo telefon da ide da snima i lažno optužuje. Ako ima kakav dokaz za sve što priča neka ga pokaže pa ćemo mu vrlo rado i odgovoriti -  zaključuje Nešić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.