AVAZ SAZNAJE

Uhapšeni Mulahusić se u Tužilaštvu BiH branio šutnjom, upućen prijedlog za jednomjesečni pritvor

Bit će zanimljivo vidjeti od koga je ovaj radikalni "muftija" dobivao upute i naredbe za kreiranje montaža i podvala protiv političara, novinara i tužioca Tužilaštva BiH

Mulahusić: Uhapšen u petak. Avaz

Piše: M. Aščić

6.9.2021

Jasmin Mulahusić, radikalni SDA internet-jurišnik koji je u subotu uhapšen na Graničnom prijelazu Bosanki Brod ispitan je danas  u Tužilaštvu BiH.

On je jučer predat u nadležnost Tužilaštva BiH i kako saznajemo za njega će danas Sudu BiH biti predložen jednomjesečni pritvor.


Odavanje tajnih podataka iz člana

Protiv njega Tužilaštvo BiH vodi istragu zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti i odavanja tajnih podataka.

- Graničnim provjerama je utvrđeno da se isti potražuje od Tužilaštva BiH zbog počinjenog krivičnog djela Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 145a KZ BiH te Odavanje tajnih podataka iz člana 164 KZ BiH”, naveli su nakon hapšenje iz Granične policije.

Ovaj internet-jurišnik i lažni muftija rodom je iz Zavidovića, ali godinama živi u Luksemburgu odakle i piše bljuvotine i pravi razne montaže protiv političara i medija koji nisu po volji Bakira Izetbegovića, lidera SDA i Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e.

Podsjećamo, prema informacijama "Avaza" policija je kod Mulahusića pronašla i oduzela četiri mobitela i dva laptopa.

Bit će zanimljivo vidjeti od koga je ovaj radikalni "muftija" dobivao upute i naredbe za kreiranje montaža i podvala protiv političara, novinara i tužioca Tužilaštva BiH.

No, tokom ispitivanja u Tužilaštvu BiH, Mulahusić se branio šutnjom. Šutnjom se branio i tokom ispitivanja u Graničnoj policiji.


Pitanja državne sigurnosti BiH

Iz Tužilaštva BiH danas je zvanično saopćeno da je osumnjičeni bio u fokusu interesa sigurnosnih službi stranih zemalja, i dovodi se u vezu sa osobama bliskim terorističkoj organizaciji Al Kaida i drugim terorističkim organizacijama.

 - Radi se o vrlo kompleksnim istražnim aktivnostima, koje prevazilaze pitanja državne sigurnosti BiH. S obzirom da određeni politički subjekti u BiH pokušavaju relativizirati pitanje uhićenja navedenog osumnjičenog, Tužiteljstvo BiH ih poziva da se suzdrže od neprimjerenog ponašanja i otvorenih pritisaka na pravosuđe, što može imati štetne posljedice po međunarodni ugled Bosne i Hercegovine, u oblasti sigurnosti i borbe protiv terorizma.

Navedni osumnjičeni evidentiran je i od strane istražnih organa drugih zemalja, što je rezultat zajedničkog rada u borbi protiv spriječavanja međunarodnih terorističkih aktivnosti- rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.