PREDSJEDAVAJUĆI PARLAMENTA

Zvidić pisao šefici američkog Kongresa povodom 11. septembra: Čvrsto stojimo uz SAD

Terorizam je postao globalna prijetnja i samo zajedno možemo odgovoriti tom izazovu i prijetnji, napisao je Zvizdić

Denis Zvizdić. Avaz

M. Aš.

11.9.2021

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić u povodu godišnjice terorističkog napada, 11. Septembra 2001.godine u Sjedinjenim Američkim Državama uputio je danas pismo predsjednici Zastupničkog doma Kongresa SAD, Nensi Pelosi (Nancy).

- Poštovana predsjednice Pelosi, Koristim priliku da Vam u ime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovinе i u svoje lično ime, uputim izraze saosjećanja povodom godišnjice jednog od najstravičnijih terorističkih napada koje je svijet ikada vidio - napada na tornjeve Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku i Pentagona u Washingtonu", navodi Zvizdić u pismu.

On je napisao da je terorizam postao globalna prijetnja i samo zajedno možemo odgovoriti tom izazovu i prijetnji

- Mi u Bosni i Hercegovini, ciji su građani u nedavnoj prošlosti bili izloženi strašnim stradanjima i patnjama, razumijemo i dijelimo saosjećanje sa porodicama nastradalih u terorističkom napadu. Uvjeravam vas da u borbi protiv terorizma i svih oblika ekstremizma, cijeneći naše dugo i iskreno prijateljstvo, uz puni pijetet i iskreno saosjećanje za sve ljude koji su poginuli u ovoj tragediji, čvrsto stojimo uz Sjedinjene Američke Države", navodi se u pismu predsjedavajućeg Zvizdića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.