VRŠNJAČKO NASILJE

Uprava škole u Varešu demantuje navode Nermine Bečić: Škola je skupljala novac za liječenje njenog sina!

Smatraju da nije bilo potrebe roditelje kontaktirati jer nije došlo do većeg nasilja, već samo do gurkanja

Nermina Bečić tvrdi kako je njen sin 10-godišnji A.B. zlostavljan u školi. Avaz

Piše: M. Muračević

27.9.2021

Nakon što je Nermina Bečić, samohrana majka iz Vareša za portal "Avaza" ispričala da je njen sin žrtva nasilja, reagirali su i iz Osnovne škole Vareš. 

- Prilikom svađe i guranja dva učenika iz razreda njen sin je počeo udarati po leđima dječaka koji se gurao sa drugom djevojčicom. Učenici su ga pokušali u tome spriječiti, ali se on uporno zalijetao na tog dječaka i tom prilikom se sam udario o klupu. Četvrti dječak pokušao ga je odmaknuti i pri tome ga uhvatio preko prsa kako bi spriječio izazivanje daljnjeg konflikta. Tom prilikom ruka mu je malo skliznula s grudi prema vratu, ali nije došlo do davljenja niti je bilo tragova na vratu - navode iz škole.

Smatraju da nije bilo potrebe roditelje kontaktirati jer nije došlo do većeg nasilja, već samo do gurkanja.

- Drugog dana spomenuta gospđa je u školskom dvorištu za vrijeme velikog odmora napala dva učenika iz tog V. razreda koji su sudjelovali u gurkanju. Sve to je vidio dežurni nastavnik koji je prišao gospođi i opomenuo je da ne smije galamiti na djecu, te je učenike vidno preplašene odveo u školu kod pedagoga. Pri tome je škola pozvala policiju kako bi zaštitila učenike od daljnjih napada pomenute gospođe - ističe Uprava škole u Varešu, iako Nermina Bečić tvrdi kako je na miran način pokušavala spriječiti i razgovarati s dječakom kako se isto u budućnosti ne bi ponovilo.

Zakazan je i sastanak u školi s policijom i roditeljima učenika koji su se svađali kako bi se ovaj slučaj riješio, a bit će organiziran i roditeljski sastanak.

- Pomenuta gospođa se u više navrata obraćala školi za novčanu pomoć. Nastavnici su skupljali novac i uplatili sendviče za njenu djecu, kupovali hranu koju je pedagogica škole vozila do njene kuće po snijegu, skupljali novac za liječenje njenog dječaka. Možemo samo jedno reći da je gorka istina da su nastavnici nezaštičeni i prepušteni na milost i nemilost ovakvim roditeljima. Volimo svoj posao i radimo ga pošteno misleći na dobrobit naših učenika. Želimo da se zahvalimo svim ostalim roditeljima na podršci, pomoći i saradnji - zaključilo je školsko osoblje iz Vareša.

Podsjećamo, Nermina Bečić, 36-godišnja samohrana majka troje djece iz Vareša, za portal Avaza navela je kako je njen sin prije nekoliko dana zlostavljan u navednoj ustanovi od strane vršnjaka i da je tom prilikom zadobio povrede o čemu je obaviještena i policija. Nakon pokušaja smirivanja situacije od strane Bečić, došlo je do većeg verbalnog konflikta gdje je bila izložena dodatnom pritisku, prijetnjama i optužbama od strane roditelja da je povisivala ton i vukla za ruku dječaka koji je, kako ona tvrdi, davio njenog sina i vukao ga po cijeloj učionici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.